Rockerklub flytter ind i nedlagt brugs

Kommunen vil bruge alle midler til at forhindre en rockerborg i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rockerklubben Navajo MC forsøger at etablere sig i Orehoved på Nordfalster, hvor klubben har købt den gamle brugs i Orehoved samt en nærliggende parkeringsplads.

quote Vi har ikke lyst til at have en rockerborg i byen og risikere, at der kommer en eller anden konkurrerende bande og laver ballade

Ann Gant, beboer i Orehoved

Det oplyser Guldborgsund Kommune.

Ifølge kommunen har rockerklubben, der har forbindelse til Satudarah, gennem længere tid forsøgt at etablere et klubhus på Gyldenbjergvej.

Derfor bruger kommunen alle midler til at forhindre en rockerborg i byen.

Den gamle brugs, hvor rockerne ifølge kommunen forsøger at etablere et klubhus, ligger på Gyldenbjergvej.
Den gamle brugs, hvor rockerne ifølge kommunen forsøger at etablere et klubhus, ligger på Gyldenbjergvej. Foto: Grafik: Lonni Haugaard - TV2 ØST

- Vi har allerede taget de første og vigtige skridt for at forhindre, at rockere slår sig ned ved Orehoved, og vi fortsætter arbejdet, siger Simon Hansen (S), borgmester i Guldborgsund Kommune, og fortsætter:

- Vi vil på ingen måde have rockere eller rockerborge i kommunen, og borgerne skal vide, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at få rockerne ud af lokalsamfundet og ud af kommunen.

Opførte hegn og barrikader

Men det er indtil videre ikke lykkedes trods en - ifølge kommunen selv - massiv indsats.

- Jeg vil gerne sige til alle borgere i Guldborgsund, at vi handler på, hvad vi hører og ser, og hvis man har oplysninger om rockeraktiviteter i Orehoved eller andre steder i kommunen, må man meget gerne kontakte os, siger Simon Hansen.

Kommunen har blandt andet sikret, at en ulovlig port-konstruktion, der indgik i opbygningen af hegn og barrikader rundt om ejendommen, er blevet fjernet.

Simon Hansen (S), borgmester i Guldborgsund Kommune.
Simon Hansen (S), borgmester i Guldborgsund Kommune. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Desuden har kommunen nedlagt det, der kaldes et standsningsforbud, da der ikke er givet tilladelse til byggeaktiviteten på ejendommen.

Ejendommen må jævnfør plangrundlaget ikke anvendes som opholdssted for en forening eller en forsamling.

Hvad § 14?

  • Kommunalbestyrelsen kan nedlægge forbud mod, at der retligt eller faktisk etableres forhold, som kan hindres ved en lokalplan. Forbuddet kan højst nedlægges for et år. Kommunalbestyrelsen tinglyser forbuddet på den pågældende ejendom. Tinglysningen er uden betydning for forbuddets gyldighed.

Kilde: Danske Love.

Derfor er kommunen klar til at nedlægge et såkaldt §14-forbud, hvis det bliver nødvendigt og dermed sætte gang i en ny lokalplanlægning for området.

Vil ikke have konkurrerende bander til byen

TV2 ØST har talt med flere beboere i byen. Flere af dem ønsker ikke at udtale sig, mens andre ikke har bemærket noget særligt omkring den gamle brugs.

Ann Gant, der bor knap 100 meter fra brugsen, vil dog gerne tale med TV2 ØST.

quote Vi er altid opmærksomme på rocker- og bandegrupperinger,

Lars Harvest, politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi har overhovedet ingenting set. Altså vi har set nogle unge mennesker og nogle biler, men ikke noget som helst hvor man ville tænke, at det var rockere, eller at der foregik noget som helst, der ikke skulle foregå. Så intet bemærkelsesværdigt, siger Ann Gant.

Hun glæder sig dog over kommunens initiativ med at forhindre en eventuel rockerborg i byen.

Læs også
Rockergruppe kan vende tilbage til landsby - borgmester erkender fejl
Læs også
Rockergruppe kan vende tilbage til landsby - borgmester erkender fejl

- Vi har ikke lyst til at have en rockerborg i byen og risikere, at der kommer en eller anden konkurrerende bande og laver ballade. Så det er et godt initiativ fra kommunen, og vi håber, at de får heldet med sig, siger Ann Gant.

Politiet holder øje med rockerklubben

Hos politiet kender man allerede til klubben og dens aktivitet i Orehoved.

- Vi er altid opmærksomme på rocker- og bandegrupperinger, herunder når de flytter rundt og etablerer sig, og vi har i den aktuelle sag ikke fået henvendelser fra en række af folk, der nu føler sig utrygge, eller at der foregår kriminalitet, siger Lars Harvest, politidirektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og tilføjer:

Læs også
Borgere er ikke meget for udsigten til rocker-naboer
Læs også
Borgere er ikke meget for udsigten til rocker-naboer

- Men det betyder ikke, at vi ikke følger med i og interesserer os for, hvad der foregår. Det gør vi i den grad, og det er vi nødt til at gøre, og vi har erfaringer med, at det godt kan betale sig.

Navajo MC beskriver sig selv som motorcykelklub, som vægter fællesskabet og motorcykelmiljøet højt.

- Vi er en selvstændig klub og registreret forening, vi startede i Odsherred og har med tiden udvidet til hovedstaden og Køge. Vi startede i maj 2020, og siden da er det gået rigtig stærkt, skriver klubben på sin Facebookside.

I 2017 fik Guldborgsund Kommune smidt Satudarah ud af en gammel trælasthandel i Idestrup.

TV2 ØST har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Navajo MC.


Nyhedsoverblik