Rockergruppe kan vende tilbage til landsby - borgmester erkender fejl

Satudarah kan vende tilbage til deres gamle klubhus i Egebjerg på Falster. Det sker, selvom rockerne fik forbud mod at komme i klubhuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg skal gerne være den første til at erkende, at vi har begået den her fodfejl.

Sådan siger John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldborgsund Kommune, til TV ØST, efter Satudarah kan vende tilbage til den ejendom i Egebjerg på Falster, som rockergruppen i foråret fik forbud mod at samles på.

For da Guldborgsund Kommune gjorde brug af regeringens Bandepakke 3 og udstedte forbud mod at samles på ejendommen, blev der begået en fejl.

Det fremgår af en afgørelse fra Planklagenævnet, som TV ØST er kommet i besiddelse af.

Planklagenævnet ophæver afgørelsen. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder, står der i afgørelsen.

quote Fakta i den her sag er, at der ikke var utryghedsskabende elementer og episoder nok i områdeet, så politiet kunne opretholde et samlingsforbud

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldborgsund Kommune

Kommunen hørte ikke ejeren af selve ejendommen, før der blev nedlagt forbud, og det er en del af forvaltningslovens almindelige regler.

Et samlingsstedsforbud er en afgørelse i forvaltningslovens forstand. Det betyder i forhold til den, der er part i sagen, at forvaltningslovens almindelige regler om partsaktindsigt, partshøring, begrundelse og klagevejledning finder anvendelse, står der i Planklagenævnets afgørelse. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Det tidligere mødested for Satudarah i Egebjerg på Falster.
Det tidligere mødested for Satudarah i Egebjerg på Falster. Foto: TV ØST.

Derfor kan rockergruppen nu vende tilbage til landsbyen.

- Fakta i den her sag er, at der ikke var utryghedsskabende elementer og episoder nok i områdeet, så politiet kunne opretholde et samlingsforbud. Så uanset Planklagenævnet eller ej, så havde situationen været den samme. Og så vil jeg godt understrege, det faktisk lykkedes med et samlingsforbud at få dem ud, fordi der ikke har været aktivitet på stedet i fire måneder, siger John Brædder.

Kommune glemte at høre ejer i farten

Men det lyder som en undskyldning. Vil du hermed påstår, at formalia ikke har betydning for sagen?

- Ja, det vil jeg faktisk, svarer John Brædder. 

Hvorfor hørte I ikke ejeren?

- Jamen, det gjorde vi ikke, fordi tingene gik utrolig hurtigt, da der var den her turbulens omring Egebjerg-området først i maj måned, og der glemte vi simpelthen i farten at høre ejer og bruger af huset. Stadigvæk ændrer det ikke på sagen. Jeg mener faktisk, at hvis vi ikke havde gjort, som vi gjorde, så ville der stadigvæk have været rockere derude de sidste fire måneder, svarer John Brædder.

TV ØST har uden held forsøgt at få kontakt til Satudarah.

Se hele interviewet med John Brædder øverst i artiklen.