Ny uddannelse for fængselsbetjente rykker ind hos VUC Storstrøm

I december blev planerne om en ny uddannelse for fængselsbetjente i Nykøbing Falster præsenteret, og nu er adressen for den nye skole offentliggjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu har Kriminalforsorgen udpeget, hvor eleverne til den nye uddannelse for fængselsbetjente kommer til at møde ind, når uddannelsen åbner.

Uddannelsen skal nemlig have til huse hos VUC Storstrøm i lokalerne på Bispegade 5 i Nykøbing Falster.

Lokaliteten fremhæves for både gode transportmuligheder, ligesom der er flere andre uddannelser i området, som kan være med til at give de nye elever et "spændende studiemiljø", hedder det i en pressemeddelelse.

quote Kriminalforsorgen har et stort behov for flere medarbejdere

Ina Eliasen, direktør, Kriminalforsorgen

- De kommende elever får en unik mulighed for at indgå i et studiemiljø med studerende fra andre uddannelser på VUC Storstrøm, og samtidig får eleverne adgang til gode moderne træningsfaciliteter i Nykøbing F. Hallerne, siger Ina Eliasen, der er direktør i Kriminalforsorgen, og tilføjer:

- Jeg glæder mig meget til at tage imod de første elever på skolen, og jeg håber, at de vil få stor gavn af den centrale placering og de gode faciliteter.

I marts var Kriminalforsorgen forbi VUC Storstrøm i Nykøbing F. med deres store, specialbyggede lastbil. Her kunne kursister fra VUC Storstrøm og folk udefra afprøve sig selv som fængselsbetjent via VR-briller – eller opleve en virkelighedstro fængselscelle.
I marts var Kriminalforsorgen forbi VUC Storstrøm i Nykøbing F. med deres store, specialbyggede lastbil. Her kunne kursister fra VUC Storstrøm og folk udefra afprøve sig selv som fængselsbetjent via VR-briller – eller opleve en virkelighedstro fængselscelle. Foto: Vanessa Høier Bang/VUC Storstrøm

Ud over administrations- og klasselokaler på VUC Storstrøm, kommer Kriminalforsorgen til at bruge Nykøbing F. Hallerne til øvelser.

Mangel på betjente

Ina Eliasen fremhæver uddannelsens centrale rolle i at skaffe flere medarbejdere til landets fængsler, hvor der gennem længere tid har været mangel på kvalificeret arbejdskraft.

- Kriminalforsorgen har et stort behov for flere medarbejdere, og ved at åbne et nyt uddannelsescenter i Nykøbing Falster gør vi vores uddannelsestilbud meget mere tilgængelige for borgerne i Sydøstdanmark, siger hun.

Læs også
Prognose: Der mangler 1.500 fængselsbetjente om få år

Som TV2 ØST beskrev tidligere på året bliver den nye uddannelse formelt lavet som en ny afdeling af skolen for fængselsbetjente, og begrundelsen for at placere den i Nykøbing Falster er, at problemerne med at rekruttere fængselsbetjente er større i Sydøstdanmark end i nogen anden del af landet.

Samtidig betyder placeringen af Storstrøms Fængsel på Nordfalster, at der umiddelbart er mange arbejdspladser i lokalområdet.

- Ud over at være rigtigt glade for, at vi kan hjælpe til med at bringe endnu en uddannelse til området, er vi også begejstrede for at blive en del af en fødekæde. Man kan opkvalificere sig på VUC Storstrøm, så man bliver i stand til at søge ind på fængsels- og transportbetjentuddannelserne, og der vil derfor være en god uddannelsesmæssig synergi mellem vores skoler, siger Martin Lasse H. Sieben, der er administrerende direktør for VUC Storstrøm.

Læs også
Ny uddannelse for fængselsbetjente åbner på Falster

Med uddannelsen i Nykøbing Falster vil Kriminalforsorgen have uddannelser i samlet fire egne af Danmark, hvor de øvrige er Møgelkær, syd for Horsens, Birkerød samt en pop-up-uddannelse i Odense.

Det var et politisk flertal bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Det Konservative Folkeparti, som i december indgik aftale om at åbne uddannelsen i Nykøbing Falster.