Mark O. Madsen sætter karrieren på pause - hustru ramt af sygdom

Mark O. Madsen trækker sig fra MMA-sporten på ubestemt tid på grund af sygdom i familien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

MMA-bryderen fra Falster Mark O. Madsen tager en pause fra oktagon-buret.

- Min hustru har fået stillet diagnosen sclerose, og derfor vælger jeg at tage en pause fra MMA (Mixed Martial Arts), oplyser han til TV2 ØST.

Det sker på et tidspunkt, hvor Mark O. Madsens MMA-karriere er på sit højeste.  MMA-fighteren har vundet alle sine ti kampe og har sparket døren ind til UFC i Las Vegas. Han modtager jævnligt tilbud om at deltage i store stævner i USA.

quote Jeg tror, at vi lettere og bedre kommer i gennem det her ved at være sammen om det

Mark O. Madsen

- På den ene side er det en meget svær beslutning, på den anden side er det en meget let beslutning at træffe, for familien er altid det vigtigste for mit vedkommende, siger Mark O. Madsen.

Vigtig del af MMA-rejsen

MMA-fighterens kone fik konstateret sclerose-sygdommen for få uger siden. Sygdommen er uhelbredelig men kan symptombehandles.

- Nu er der stillet en diagnose, og det er noget vi skal lære at leve med. Som Scleroseforeningen skriver på deres hjemmeside, så er det jo som regel ikke kun patienten, men hele familien der bliver ramt.

Mark O. Madsens hustru er uddannet i business communication og har spillet en stor rolle i Mark O. Madsens transition fra at være bryder til at gøre karriere i MMA-sporten. Et skifte, Mark O. Madsen lavede for cirka 2,5 år siden, og som hans kone har været en stor del af. 

- Jeg tror, at vi lettere og bedre kommer i gennem det her ved at være sammen om det. Jeg vil gerne bakke op og støtte min hustru på samme måde, som hun har bakket op og støttet mig gennem det her hæsblæsende MMA-eventyr.

VIDEO: TV2 ØST's ungdomsredaktion har lavet en minidokumentar om Mark O. Madsens vej ind MMA-verdenen. Den kan du se her.

 

Startede op fra bunden

Mark O. Madsen vandt en sølvmedealje til OL i Rio i 2016. To år efter besluttede han sig for at skifte sportslig kurs.

- Som bryder havde jeg både en bryderklub, et forbund og Team Danmark, der hjalp og varetog administrative opgaver for mig. Men i MMA er vi startet fra bunden. Der var ikke nogen MMA-klub på Lolland-Falster, så den har vi lavet selv. Vi har mere eller mindre bygget det op for bunden sammen, Maria og jeg, i samarbejde med de fantastiske mennesker, der har været med på den her rejse, siger han.

Mark O. Madsens pause fra MMA er indstillet på ubestemt tid, men sportsudøveren håber at komme tilbage i buret igen.

- Vi er indstillet på at kæmpe. Vi har nogle gode mennesker omkring os, siger han.