Mand død i "dybt tragisk hændelse" på Lolland

Politiet har afspærret et større område omkring forsorgshjemmet Saxenhøj, hvor en mand er fundet død.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Clock24. apr 2022, kl. 19:46
Politiinspektør Kim Kliver oplyser til TV2 ØST, at den afdøde mand ikke er en ansat på stedet.
Clock25. apr 2022, kl. 14:30
Det fremgik tidligere af artiklen, at kommunaldirektør Søren Bonde gav udtryk for, at sagen gav mindelser til en episode fra maj 2014. På grund af uoverensstemmelser om, hvad der er blevet sagt under interviewet, og med den viden vi har nu, har vi valgt at fjerne den del af artiklen.

En person meldes død, efter politiet har været til stede i flere timer ved De skæve boliger i Sakskøbing – et kommunalt botilbud under forsorgshjemmet Saxenhøj.

Det er kommunaldirektøren i Guldborgsund Kommune, Søren Bonde, der bekræfter dødsfaldet.

- Det er en dybt tragisk hændelse, og vi er dybt berørt af det, siger Søren Bonde.

quote Vores beredskabsplan er trådt i kraft

Søren Bonde, kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter dødsfaldet i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser i meddelelsen, at de søndag formiddag blev kaldt ud til et mistænkeligt dødsfald på Kalkbrænderivej i Sakskøbing, hvor en mand blev fundet død.

Manden er identificeret, og de pårørende er underrettet.

Over for TV2 ØST oplyser politiinspektør Kim Kliver, at den døde ikke er en ansat på stedet. Han oplyser samtidig, at man i forbindelse med efterforskningen har tilbageholdt personer på stedet, men at der ikke er foretaget sigtelser eller anholdelse.

Søren Bonde blev selv orienteret om den aktuelle hændelse på forsorgshjemmet søndag via personalet på stedet.

- Vores beredskabsplan er trådt i kraft, sådan at der bliver taget hånd om både beboere og medarbejdere, siger han og henviser blandt andet til tilbud om samtaler med en krisepsykolog, fortæller han.

TV2 ØSTs journalist på stedet oplyser, at der er over 20 politikøretøjer på stedet.
TV2 ØSTs journalist på stedet oplyser, at der er over 20 politikøretøjer på stedet. Foto: Frederikke Hobye - TV2 ØST

20 politibiler på stedet

Det meste af dagen har politiet foretaget tekniske undersøgelser på stedet og afhørt flere personer. Så snart efterforskningen og de tekniske undersøgelser giver mulighed for det, kan politiet oplyse mere. 

- Vi har en hændelse dernede, som vi er i gang med at undersøge nærmere, siger Rune Dahl Nilsson, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Et øjenvidne på stedet oplyser til TV2 ØST, at der er cirka 20 politibiler på stedet. Flere af dem fra politiets tekniske afdeling.
Et øjenvidne på stedet oplyser til TV2 ØST, at der er cirka 20 politibiler på stedet. Flere af dem fra politiets tekniske afdeling. Foto: Per Rasmussen.

Vicepolitiinspektøren oplyser desuden, at en lægehelikopter tidligere på dagen landede ved forsorgshjemmet og efterfølgende fløj fra stedet igen.

Læs også
Ansat dræbt efter knivstikkeri på institution
Læs også
Ansat dræbt efter knivstikkeri på institution

TV2 ØSTs journalist på stedet oplyser, at der er over 20 politikøretøjer på stedet. Flere af dem fra politiets tekniske afdeling, men der er også en kommandocentral og adskillige almindelige patruljekøretøjer. Samtidig er Beredskabsstyrelsen til stede på adressen.

Anmeldelsen om sagen indløb til vagtcentralen lidt efter klokken 11.00 søndag formiddag, og vicepolitiinspektøren oplyser, at politiet vil være til stede i område flere timer endnu.