Louise har succes som iværksætter - nu går flere kvinder hendes vej

Guldborgsund Kommune er den kommune i vores område, der har flest kvindelige iværksættere. Det var også her Louise Holms iværksætterdrøm startede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På en ganske almindelig villavej i Sundby lidt udenfor Nykøbing Falster kom Louise Holms iværksætterdrøm til live. Det var ikke på hendes eget kontor eller i hendes egen stue, for huset på villavejen var slet ikke hendes.

Tværtimod var huset det første, hun indrettede, så det kunne klare sig bedre på boligmarkedet. Selvom det i dag er fem år siden, Louise Holm kastede sig ud i livet som iværksætter, står huset stadig klart i hendes erindring.

- Jeg husker huset meget tydeligt, for det er jo det første hus, jeg stylede, forklarer hun.

quote Jeg havde bare en idé om, at jeg kunne hjælpe

Louise Holm, iværksætter

Tilbage i 2016 startede Louise Holm virksomheden SalesStyling. Hun drømte om, at blive boligstylist, men da hun var uddannet ejendomsmægler, var det svært at komme ind i branchen. Derfor tog hun sagen i egen hånd og skabte jobbet for sig selv.

- Jeg havde ikke nogle penge, jeg havde ikke nogen erfaring med at lave den virksomhed. Jeg havde bare en idé om, at jeg kunne hjælpe, siger hun. 

I starten brugte Louise Holm sine egne møbler til at gøre boligerne flotte. I dag har hun lagerhaller fyldt med sager, der kan give et bedre indtryk af boliger, der er til salg.
I starten brugte Louise Holm sine egne møbler til at gøre boligerne flotte. I dag har hun lagerhaller fyldt med sager, der kan give et bedre indtryk af boliger, der er til salg. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Brugte egne møbler

Og hjælpe, det kunne hun. Louise havde nemlig set, at boligerne i Nykøbing Falster, hvor hun boede, lå på boligmarkedet længe med et stort uudnyttet potentiale. Gamle gulvtæpper og blomstertapetserede vægge skræmte simpelthen potentielle købere væk.

Derfor kombinerede hun sin erfaring som ejendomsmægler med sin passion for indretning og begyndte at arbejde med at style folks hjem, så de blev mere attraktive på boligmarkedet.

Penge var der ikke mange af, så til at starte med måtte hun tænke lidt alternativt. 

- Jeg tog alt, hvad jeg kunne finde fra mit eget hus, puttede det ud i min lille Golf, og kørte ud og stylede huse, forklarer Louise Holm.

quote Jeg er bare enormt stolt

Louise Holm, iværksætter


Boligen i Sundby blev pludselig solgt, og derfra gik det stærkt. Louise Holm kom med i det populære iværksætteriprogram Løvens Hule på DR1, hvor hun fik en investering med fra erhvervskvinden Mia Wagner.

Iværksætter Louise Holm fra Nykøbing Falster fik en investering på 1,4 millioner kroner i DR-programmet Løvens Hule.
Iværksætter Louise Holm fra Nykøbing Falster fik en investering på 1,4 millioner kroner i DR-programmet Løvens Hule. Foto: Foto: Per Arnesen, DR

I dag har hun opbygget en landsomspændende virksomhed med medarbejdere i alle landets hjørner. Virksomheden hjælper både private og virksomheder med at style boliger, så de bliver nemmere at sælge.

Læs også
Iværksætter-drenge vil vise ghettoen fra sin gode side: - Det betyder noget for de lokale
Læs også
Iværksætter-drenge vil vise ghettoen fra sin gode side: - Det betyder noget for de lokale

I stedet for at bruge sine egne møbler, har hun i dag massevis af møbler og andet inventar opbevaret i store lagerbygninger.

- Jeg er bare enormt stolt. Jeg kan se, hvor mange boliger, der bliver solgt til en højere pris, og hvor meget kortere vi kan gøre liggetiden, siger Louise Holm. 

Christian Vintergaard, der er direktør i Fonden for Entreprenørskab, mener at det især er det generelle fokus på iværksætteri, der har fået flere kvinder til at tage chancen.
Christian Vintergaard, der er direktør i Fonden for Entreprenørskab, mener at det især er det generelle fokus på iværksætteri, der har fået flere kvinder til at tage chancen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

En stigende tendens

Ifølge tal fra Fonden for Entrepenørskab er Louise Holm et godt eksempel på en stigende tendens: Der kommer flere og flere flere kvindelige iværksættere.

Ifølge de nyeste tal fra 2019 står der kvinder bag 27 procent af iværksættervirksomhederne. Tilbage i 2014 var tallet på blot 16 procent.

Vil man som kvinde være iværksætter, kan der være inspiration at hente i Guldborgsund Kommune.

Kommunen er nemlig førende her i regionen, idet 35 procent af virksomhederne stiftes af kvinder. Andelen er altså næsten en tredjedel større end på landsplan.

b453b6d3-c06e-4bf4-819b-653e8922679c.jpg
Læs også
Ung iværksætter fra Falster fik kæmpe investering i Løvens Hule
b453b6d3-c06e-4bf4-819b-653e8922679c.jpg
Læs også
Ung iværksætter fra Falster fik kæmpe investering i Løvens Hule

Ifølge Christian Vintergaard, der er direktør i Fonden for Entreprenørskab, skyldes den stigende andel af kvindelige iværksættere flere forhold. Der er kommet mere opmærksomhed på iværksætteri generelt, og det fylder mere i vores uddannelsessektor.

- Og så sker det også, fordi der er flere rollemodeller og flere kvinder, der gerne vil skabe virksomheder, siger Christian Vintergaard.

Signe Severin fik uventet succes, da hun begyndte at dele opskrifter til børnevenlig mad.
Signe Severin fik uventet succes, da hun begyndte at dele opskrifter til børnevenlig mad. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Ikke planen

Signe Severin fra Nykøbing Falster lagde også 8-16-jobbet på hylden, og kastede sig ud i iværksætteriet, da hun i 2020 oprettede Instagram-profilen "Karla's Køkken," hvor hun deler madopskrifter til de mindste.

Det lå dog ikke i kortene, at Signe Severin skulle være iværksætter.

- Det var ikke fordi, jeg havde tænkt, at det her skulle være en virksomhed, og noget jeg skulle tjene penge på. Men da jeg kunne se, at interessen var stor, og jeg jo ikke havde noget andet, så tænkte jeg "hvorfor ikke? Hvorfor ikke bare se, om jeg kan drive det til noget andet", forklarer Signe Severin.

Plan eller ej, iværksætterlivet vandt Signes hjerte. Allerede i efteråret 2020 udgav hun sin første bog, og hendes Instagram-profil vokser stadig i popularitet.

- Jeg tror, jeg er oppe på over 43.000 følgere. Så det er bare gået lidt slag i slag, uden jeg egentlig helt ved, hvad der skete, forklarer Signe Severin.

Nogen vil måske tænke, hvorfor det overhovedet er vigtigt at gøre iværksætteri op i køn. Men hos Fonden for Entreprenørskab håber man, at den stigende tendens fortsætter af en helt særlig grund.

- Det er jo sådan at virksomheder bliver skabt af mennesker. Men hvis det er sådan, at det kun er det ene køn, der skaber virksomhederne, så får vi en skævvridning, og så får vi måske heller ikke alle de gode løsninger, som vi kunne have fået.

Læs også
Ung iværksætter startede netbutik i sin stue - nu er den solgt for 17,5 millioner
Læs også
Ung iværksætter startede netbutik i sin stue - nu er den solgt for 17,5 millioner

Louise Holm håber også, at flere kvinder vil tage springet og kaste sig ud i iværksætterlivet. Hun har i hvert fald ikke fortrudt et eneste sekund siden hun oprettede SalesStyling i 2016. Og hun er slet ikke færdig, med at drømme stort. 

- Der er så meget mere jeg gerne vil opnå. Jeg føler nærmest, jeg kun lige er startet, siger Louise Holm.


Nyhedsoverblik