Kvinde afsløret i ulovlig mobiloptagelse i retten

En tilhører så, hvordan en kvinde hemmeligt optog et retsmøde på sin mobiltelefon i Retten i Nykøbing Falster.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En yngre kvinde blev fredag bedt om at følge med, da hun i Retten i Nykøbing Falster i en pause sad og nød en kop formiddagskaffe.

Kvinden, der er tilhører i en retssag mod to mænd, der er tiltalt for den 22. januar 2023 at have affyret to skud mod Restaurant Panino i gågaden i Nykøbing Falster, blev derefter ført ind i et kontor og bedt om at vise betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indholdet af kamerarullen på sin mobiltelefon.

Kvinden har en relation til en af de to mænd, der er tiltalt for forsøg på manddrab.

Erkender ulovlige optagelser

Det var en anden tilhører i retslokalet, der ved sagens forrige retsmøde havde observeret, hvordan kvinden i sin taske lavede skjulte optagelser med mobiltelefonen. Tilhøreren kontaktede derfor retsbetjenten, der ringede efter politiet.

Ifølge TV2 ØSTs oplysninger erkender kvinden at have lavet optagelserne ved retsmødet, som politiet fandt på hendes mobiltelefon. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter, at kvinden er blevet sigtet for at have overtrådt retsplejelovens §32. 

Det straffes med bøde at optage eller transmittere lyd eller billede fra et retsmøde, medmindre retten har givet tilladelse til det.

Læs også
Vidne i skudsag - tiltalt truede med at smadre mine knæskaller
Læs også
Vidne i skudsag - tiltalt truede med at smadre mine knæskaller

Ligeledes er kvinden blevet bortvist fra Retten i Nykøbing Falster med forbud om at komme til yderligere retsmøder i sagen. 


Nyhedsoverblik