Kraftigt snevejr sender flere på skadestuen

​Det kraftige snevejr i den sydlige del af regionen skaber travlhed på Nykøbing Falster Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brud på håndled, skulder eller hofte.

Det kraftige snevejr, som har ramt den sydlige del af regionen, skaber i disse dage travlhed på Nykøbing Falster Sygehus. Det oplyser Region Sjælland.

Nykøbing Falster Sygehus havde tirsdag cirka 20 procent ekstra patienter forbi skadestuen, fordi de var faldet, gledet, væltet på cykel eller kørt galt med bil.

Normalt har skadestuen på Falster 40 patienter, men tirsdag var der 50. Onsdag lå antallet af patienter på nogenlunde samme niveau.

Især ældre mennesker er særligt udsatte

På skadestuerne i Næstved og Slagelse har der også været flere patienter på grund af faldulykker. Man har dog ikke oplevet samme pres som på Nykøbing Falster Sygehus. 

Ifølge de danske skadestuers indberetninger til Ulykkesregistret, er de glatte fortove skyld i 16 procent af alle faldulykker på fortov årligt og udgør omkring halvdelen af alle ulykker i glat føre.

Det er især ældre mennesker, der er særligt udsatte og får alvorlige skader. Halvdelen af de ældre på over 65 år, henvender sig ifølge Røde Kors til skadestuen efter fald på is- eller snedækkede fortove med knoglebrud. Det er typisk brud på håndled, skulder eller hofte.

Sådan hjælper du en person med knoglebrud