Kæmpe fodboldfest i Nykøbing Falster: - Det er once in a lifetime

Nykøbing FC tævede onsdag FC København i Pokalturneringen, og dagen efter var de frivillige stadigvæk høje efter sejren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mod alle odds sendte 1. divisions holdet Nykøbing FC ligaklubben FCK hjem med et nederlag på 3-0.

Og selvom der var fyldt med skrald efter 5000 tilskuere onsdag jublede og fejrede holdets sejr, så var stemningen ikke til at tage fejl af dagen derpå af hos de frivillige, der gjorde stadion pæn igen. 

Jette Harms samlede med de andre frivillige flere sække affald op efter NFCs storsejr onsdag.
Jette Harms samlede med de andre frivillige flere sække affald op efter NFCs storsejr onsdag. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

- Stemningen var intens, den var fantastisk. Alle sang og klappede, og folk de stod op og jublede. Det er once in a lifetime, siger Jette Harms, der er frivillig i Nykøbing FC. 

- Fantastisk, det var så flot. Der var bare stemning fra start til slut og endnu mere da så NFC bankede FCK 3-0 på hjemmebane. Det var bare så fedt, siger Birgitte Nielsen, der både er frivillig i klubben og medlem af fanklubben NFC support. 

Birgitte Nielsen er både frivillig hos Nykøbing FC og medlem af deres fanklub NFC support.
Birgitte Nielsen er både frivillig hos Nykøbing FC og medlem af deres fanklub NFC support. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Går efter endnu en sejr

Sidst, FCK var på besøg i Nykøbing Falster, var den 23. august 1995. 

Her holdt det lokale hold stand helt frem til det allersidste med en føring på 1-0, men måtte efter to hurtige scoringer se sig slået med ganske få minutter igen.

Sådan blev det ikke denne gang. Og dagen efter er sejren stadigvæk ikke helt til at forstå. 

- De mellemgode spillere på FCK's reservehold er jo mere værd end hele Nykøbings trup. Så jeg tænker også, at den her kamp sender et signal til alle fodboldbørn i hele Danmark og til alle små klubber, at hvis man har mod, håb og gør sig umage, er der en chance for at skabe et mirakel, siger Claus Meyer, der er storaktionær i Nykøbing FC. 

Først torsdag aften finder lokalholdet ud af, hvem de skal spille mod i næste runde af pokalturneringen. 

Det var en glad og optimistisk bestyrelsesformand TV2 ØST mødte dagen derpå.
Det var en glad og optimistisk bestyrelsesformand TV2 ØST mødte dagen derpå. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Bestyrelsen i Nykøbing FC ser allerede fremad og håber, at de også i næste kamp kan skabe et godt resultat. 

- Det er vitterligt kun et lille skridt. Det er selvfølgelig sjovt, når det nu var de banditter, vi slog. Men vi vil komme så langt som muligt, siger Tage Nielsen, der er bestyrelsesformand i Nykøbing FC.