NFC sparker FCK ud af pokalturneringen: - Det er en fantastisk følelse

Nykøbing FC har her til aften slået et af topholdene i superligaen ud af pokalturneringen. Det skete, da de slog FC København 3-0 på hjemmebane.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var nok ikke mange, der havde regnet med det, men ikke desto mindre kunne Nykøbing FC her til aften sende det næstbedst placerede superligahold, FC København, ud af pokalturneringen.

Det lokale hold vandt 3-0 på hjemmebane over FCK.

- Det er pokalturneringen, det er der drømmene de lever, og sådan nogle aftener kommer til live. Vi troede på det og vi havde snakket om, vi skulle spille vores chance, og vise hvem vi er, siger Nykøbing FC manageren, Claus Jensen. 

Sidst, FCK var på besøg i Nykøbing Falster, var den 23. august 1995. Her holdt det lokale hold stand helt frem til det allersidste med en føring på 1-0, men måtte efter to hurtige scoringer se sig slået med ganske få minutter igen.

Læs også
26 år efter historisk opgør på grønsværen i Nykøbing mødes de igen: - Det er once in a lifetime

Men denne gang var det altså de lokale fodboldspillere, der kunne hive sejren i hus. I første halvleg blev der sat to mål ind af Sebastian Koch med kun fem minutters mellemrum. Og i anden halvleg, med bare to minutter igen, cementerede Mathias Kristensen sejren med scoringen til 3-0.

- Det er en fantastisk følelse, vi alle sammen står med lige nu. Vi lykkedes med alle de ting, vi gerne ville og holdt vores aftaler. Især første halvlej er noget af det bedste, vi har præsteret i rigtig, rigtig lang tid, fortæller dobbelt målscoren Sebastian Koch. 

Havde I regnet med det her?

- Nej, det havde vi ikke. Men vi går ud til alle kampe for at vinde, siger han.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Sebastian Koch scorede to mål i første halvleg i kampen mod FCK.
Sebastian Koch scorede to mål i første halvleg i kampen mod FCK.

Unge spiller marcherede gennem byen

Forud for kampen var der arrangeret march gennem byen, hvor en stor gruppe ungdomsspillere taktfast råbte "NFC, NFC, NFC" gennem byen.

- De kan godt slå dem, hvis de spiller på deres bedste niveau, og FCK spiller rimelig dårligt, lød den - skulle det vise sig - ret præcise analyse fra Oskar Kaup, der er U13-spiller i NFC.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ungdomsspillerne varmede op ved at marchere gennem byen forud for pokalbraget.
Ungdomsspillerne varmede op ved at marchere gennem byen forud for pokalbraget. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Hvor stort er det, at NFC skal møde en klub som FC København?

- Det er helt vildt stort altså. Det er en af de største kampe i historien. Jeg håber, det er mig, der skal løbe rundt derinde en dag, sagde U13-spilleren Joseph Jaber under marchen forud for kampen.

Større bliver det ikke, da så lokalholdet tog sejren, og - som Oskar Kaup udtrykte det inden -  spillede på deres bedste niveau. Derfor var det også glade fans TV2 ØST mødte efter kampen.

- Det var helt perfekt. Det kunne ikke have været meget bedre. Der var bare fuld fart på feltet fra starten, siger Thomas Christensen, fra Nykøbing Falster.

Og på banen kunne det udsolgte stadion med 5000 tilskuere også mærkes. 

- De gjorde det fremragende ude på lægterne i dag. Om det er ved taklinger, mål eller gode aktioner, så kan man mærke dem hele vejen igennem. Det var bare en fornøjelse. 

På søndag skal holdet møde Horsens, men i aften skal de fejre og nyde sejren, fortæller manageren.

- Det var en fantastisk fodboldaften her på Lolland-Falster. Kæmpe opbakning fra alt og alle, et fyldt stadion, sitrende stemning, fuldstændig fantastisk aften, siger Claus Jensen.