Hjemmearbejdet rykker i sommerhus

Januar er normalt ikke den måned, hvor flest tager i sommerhus, men i år er det anderledes, og i Marielyst på Falster er der travlt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Mühring og Katja Hansen passer hver deres job som driftsleder, men parret sidder sammen i et lejet sommerhus i Marielyst.

- Der er for det første rigtig meget ro hernede, og så slapper vi egentligt mere af, selvom vi arbejder hernede, lyder det fra Katja Hansen.

Normalt bor de på Amager med Katja Hansens 20-årige datter.

quote Vi er altid syd på om sommeren, men nu er vi begge to blevet lidt forelskede i sommerhuse, så det kan da godt være, det er et sommerhus, vi skal købe.

Michael Mühring, København

Men nu, hvor de er hjemsendt på grund af coronapandemien, vil de meget hellere sidde på Falster og arbejde.

- Vi vil meget hellere sidde for os selv. Isoleret. Netop for ikke at blive ramt af et eller andet. Det er en af årsagerne til, at vi er hernede, siger Michael Mühring.

- Det gør bare, at man kommer lidt væk fra det hele og lidt væk fra storbyen og ud i roen og freden, tilføjer Katja Hansen.

Ferieagtig stemning

I sommerhuset kan de kombinere jobbet med en mere ferieagtig stemning, når de holder fri - og også få børn og børnebørn på besøg.

- Så hygger vi bare og slapper lidt af i sofaen, og så tager vi et spil bordtennis og laver nogle andre ting, end vi gør derhjemme, siger Michael Mühring.

Og parret er ikke det eneste, der har fået den idé at tage i sommerhus. Det mærker de hos udlejningsbureauet Novasol Dansommer.

Janne Tribler Edvardsen fra Novasol Dansommer har travlt for tiden. Der er stor efterspørgsel på sommerhusene.
Janne Tribler Edvardsen fra Novasol Dansommer har travlt for tiden. Der er stor efterspørgsel på sommerhusene.
Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir – TV2 ØST

- Januar er speciel i år, fordi vi har rigtig mange bookinger på det her tidspunkt. Normalt er det vores stille sæson, men der er mange gæster i området, siger Janne Tribler Edvardsen, servicebureauleder hos Novasol Dansommer i Marielyst. 

Fred og ro

En særlig tendens er, at kunderne booker med kort varsel - i takt med at coronarestriktionerne bliver forlænget igen og igen.

- De fleste kommer her nok bare for at finde lidt fred og ro. Der er mange, der er hjemsendt og har børn i skolealderen, der kan undervises hjemmefra. Det er gæster, som søger herned for at få en lille smule luft om ørerne, siger Janne Tribler Edvardsen.

Er blevet forelsket

Katja Hansen og Michael Mühring fra København har bestemt ikke fortrudt beslutningen om at tage til Marielyst.

- Vi er altid syd på om sommeren, men nu er vi begge to blevet lidt forelskede i sommerhuse, så det kan da godt være, det er et sommerhus, vi skal købe, siger Michael Mühring.

Januar er normalt ikke nogen særlig travl måned for dem, der udlejer sommerhuse, men i år er der fart på.
Januar er normalt ikke nogen særlig travl måned for dem, der udlejer sommerhuse, men i år er der fart på.
Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir – TV2 ØST

Selvom de tirsdag skulle forlade deres nuværende sommerhus - så bliver de i Marielyst lidt endnu. Senere samme dag flyttede de nemlig ind i et andet sommerhus 70 meter nede ad vejen.