Gedesby Mølle skal have ny luft under vingerne – får støtte til sidste del af renovering

Den 110 år gamle Gedesby Mølle får nu støtte til den sidste del af den gennemgribende renovering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, der har bevilliget 400.000 kroner til renovering af Gedesby Mølle, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

200.000 kroner kommer fra Bosætningspuljen 2021 og 200.000 kroner finansieres via SOL-puljen 2021.05.07.

Det er Gedesby Møllelaug, der har sendt ansøgningen og tilskuddet vil gå til at renovere møllens højben (møllens skelet), som er angrebet med råd og truer møllens stabilitet.

- Jeg er personligt glad for at vi via Bosætnings- og SOL-puljen kan støtte renoveringen af Gedesby Mølle, da møllen understøtter vores tværpolitiske mål om at blive ved med at holde vores landdistrikter attraktive for både borgere og turister, siger formand Martin Lohse.

- Denne renovering kan blandt andet lade sig gøre, fordi vi har frivillige, der vil bruge deres tid og kræfter på at skabe aktiviteter i og omkring møllen, der bidrager til at gøre møllen til et attraktivt besøgsmål. Det er jeg glad for, og der skal lyde en stor ros til dem alle.

Et stort skulderklap til de frivillige

Denne del af renoveringen er den sidste del af møllens strukturelle fundament, som trænger til udskiftning - alle andre dele er blevet udskiftet og vedligeholdes løbende.

- For Gedesby Mølle betyder Guldborgsund Kommunes bevilling et meget stort skulderklap til de frivillige. De har lagt mange timers arbejde i møllen, så de kunne næsten ikke få armene ned igen. Nu er der ro på, i forhold til fremtiden, så vi nu kan se frem til nye aktiviteter, siger René Bossen, formand for Gedesby Møllelaug.

Gedesby Mølle besøges hvert år af mange turister fra ind- og udland, og særlig de tyske turister viser interesse for at lave et pitstop ved på deres ferie. Møllen og de attraktive omgivelser med blandt andet legeplads og bord-bænkesæt benyttes som samlingssted for lokale i alle aldre.

De frivillige og lokale ildsjæle bidrager også til områdets vedligehold og attraktivitet ved blandt andet at arrangere loppemarkeder og billetsalg.