Forsikringsselskab advarer: Tyve har fået smag for træpiller og brænde

Træpiller er pludselig kommet i høj kurs. Det gik i denne uge ud over beboerne i en villa på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Normalt er det iPads, smykker og spillemaskiner, tyvene går efter, når de tager på rov. Men for en beboer i Tårs ved Sakskøbing på Lolland var det noget helt andet, tyveknægtene stak af med.

Energikrisen og sanktionskrigen mellem Vesten og Rusland har nemlig sat en voldsom dæmper på udbuddet af træpiller - og det har fået prisen på både træpiller og andet brændsel til et eksplodere. For nogle år siden kunne en palle med træpiller fås til under 1.000 kroner, men i dag kan prisen ramme mere end syv gange så meget.

Det fristede ifølge Folketidende tilsyneladende ukendte gerningsmænd, der mellem tirsdag klokken 16 og torsdag klokken 17 tiltvang sig adgang til et skur på en ejendom på Degneallé i Tårs. Her snuppede de ikke mindre end 40 sække med træpiller, oplyser lokalpolitiet i Nykøbing til Folketidende.

Læs også
Kæmpe brændestabel i brand – slukningsarbejde fortsætter hele dagen
Læs også
Kæmpe brændestabel i brand – slukningsarbejde fortsætter hele dagen

Tidligere på måneden advarede Midt- og Vestsjællands Politi om netop den slags tyveri, og også hos forsikringsselskaberne oplever man, at træpiller, brænde og flydende brændstof af forskellig art er blevet langt mere værdifuldt.

- Vi har oplevet en del bekymring fra vores kunder, der gerne vil sikre sig, at de er rigtigt dækket, forklarer Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i TopDanmark.

Gem det væk og stress tyven

TopDanmark har i sidste uge haft 10 sager med kunder, der har fået stjålet træpiller eller andre former for brændsel. 

- Det er blevet mere attraktivt at stjæle, fordi prisen er steget så meget. Derfor er det en rigtig god idé at få det gemt væk fra vejen så hurtigt som muligt, når det er blevet leveret, forklarer Rasmus Ruby-Johansen.

20220906-131756-L-1920x1280we
Læs også
Andel Energi lukker rødglødende telefoner efter storm af opkald
20220906-131756-L-1920x1280we
Læs også
Andel Energi lukker rødglødende telefoner efter storm af opkald

Skadedirektøren anbefaler, at man så vidt det overhovedet er muligt, låser brændslet inde, selvom forsikringen typisk også vil dække det, hvis det ikke er bag lås og slå. Er det ikke muligt, bør man placere det, hvor det ikke kan ses udefra.

- Det er også en god idé at aftale med naboerne, at man holder øje med hinandens ejendomme, og at man for eksempel sætter sensorer op, så lyset tænder og stresser tyvene, siger skadedirektøren.

Er man blevet udsat for tyveri, vil det typisk kunne dækkes af indboforsikringen. Derfor er det vigtigt, at man kontakter sit forsikringsselskab så hurtigt som muligt. Man kan dog være udfordret, hvis man for eksempel har et sommerhus, hvor brænde står frit tilgængeligt.

- I det tilfælde vil det typisk blive vurderet som simpelt tyveri og ikke udløse erstatning, med mindre det er låst inde, siger Rasmus Ruby-Johansen.


Nyhedsoverblik