Fanget på overvågning - hætteklædt gerningsmand satte ild til supermarked

Omkring midnat blev et supermarked på det sydlige Lolland udsat for en påsat brand. Nu søger politiet vidner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kraftig brand raserede i nat store dele af Dagli' Brugsen i Nysted på det sydlige Lolland.

Derfor rykkede brandfolk fra Lolland-Falster Brandvæsen ud til supermarkedet på Wichmandsvej omkring klokken 00.45. Her blev brandvæsnet mødt af hele gavlen, der stod i flammer.

- Hele gavlen og store dele af tagkonstruktionen er brændt, og personalefaciliteterne er røg- og sodskadet, fortæller indsatsleder Ruben Salqvist ved Lolland-Falster Brandvæsen til TV ØST.

quote Jeg har selv set videoovervågningen, og jeg er ikke i tvivl, om at branden er påsat

Poul Hjort, brugsuddeler

Ifølge indsatslederen var der fem brandkøretøjer samt 12 brandfolk på stedet. Det tog dem cirka fire timer at få branden slukket.

- Ved gavlen kunne vi se, at der havde stået nogle containerne. Det var formentlig her, at branden er opstået, siger Ruben Salqvist.

Fanget på videoovervågning

Og ganske rigtigt.

Omkring klokken 00.18 i nat fangede butikkens videoovervågning af gavlen en person sætte ild til en af containerne.

- Jeg har selv set videoovervågningen, og jeg er ikke i tvivl, om at branden er påsat, fortæller brugsuddeler Poul Hjort til TV ØST. 

 
 
Foto: Kristina Lindebjerg
 
 
Foto: Claus Hansen - Folketidende

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter man oplysningerne om gerningsmanden, som blev fanget af overvågningen.

- Man kan se en hætteklædt person sætte ild til en af containerne, som starter branden, siger Anders Mikkelsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet beskriver gerningsmanden som cirka 25 år, 175 til 180 centimeter høj og lys i huden.

Søger vidner

Det var ifølge politiet mellem klokken 00.18 og 00.20, at gerningsmanden satte ild til containeren og derefter forsvandt for området.

- Vi har et meget sparsomt signalement af gerningsmanden, men vi vil meget gerne høre fra eventuelle vidner, som kan have set en person luske omkring i området, siger Anders Mikkelsen. 

 
 
Foto: Claus Hansen - Folketidende

Varerne i Dagli' Brugsen tog ikke skade under branden, eftersom branddørene ind til selve butikken var lukket. Derfor holder supermarkedet åbent som normalt. Ingen personer kom noget til ved branden.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.