Fange slog anden afsoner i ansigtet - fik yderligere tre måneder i fængsel

En fange fra Storstrøm Fængsel er blevet idømt 3 måneders ubetinget fængsel for at have slået en anden afsoner to gange i ansiget med knyttet næve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 23-årig tyrkisk mand er i fredags blevet idømt 3 måneders ubetinget fængsel og udvisning ved Retten i Nykøbing F.

Han modtager dommen for under afsoning i Storstrøm Fængsel at have trukket i en anden afsoner og slået ham to gange i ansigtet med knyttet hånd.

Den 23-årige tyrkiske mand ankede dommen på stedet.

Stor mangel på fængselsbetjente

I september 2019 kunne TV2 ØST fortælle, at Storstrøm Fængsel var nødsaget til at låse de indsatte inde i længere tid ad gangen for at afhjælpe personalemangel. 

Ifølge områdedirektør Rasmus Andersen mangler der i øjeblikket cirka 45 fængselsbetjente i det nye fængsel.

Det svarer til, at fængslet savner en tredjedel af bemandingen for at komme op på de 140 betjente, som skal til for at køre fængslet i normaldrift.

Fængselsforbundets områdetillidsrepræsentant Henning Mørck mener endda, at det tal er lavt sat. Han vurderer, at der mangler 75 fængselsbetjente, hvis fængslet skal bemandes på et rimeligt niveau.

Flere overfald med de ansatte

I 2018 var der flere overfald mod fængselsbetjente samt daglige trusler og hævnaktioner i Storstrøms Fængsel. Fire gange blev personalet overfaldt, og ifølge oplysninger fra Fængselsforbundet var det bandegruppen Loyal to Familia (LTF), der stod bag. 

Blandt andet blev en fængselsbetjent overfaldet og slået i hovedet med en tundåse i en sok, og få dage senere blev to andre ansatte overfaldet med knytnæveslag, da de var på vej ind til en indsat i en celle.