Et vellykket Døllefjelde-Musse Marked er slut: - Det føles som at vinde en OL-guldmedalje

Søndag klokken 18 sluttede dette års Døllefjelde-Musse Marked. I dag er formanden for kræmmermarkedet glad og tilfreds med resultatet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag klokken 18.00 kunne Døllefjelde-Musse Marked sige tak for i år. 

Derfor var det en lettet, glad og euforisk formand, TV2 ØST snakkede med dagen derpå. 

Efter flere aflysninger og udskydelser var det med ekstra nervøsitet, at arrangørerne igen kunne lukke op for kræmmermarkedet torsdag i sidste uge. 

- Nu har vi ikke deltaget i OL nogen af os, men det føles som at vinde en OL-guldmedalje. Det har været et så spændingsfyldt og besværligt forløb med mange udfordringer. Nu er vi euforiske over, at vi har kunnet gennemføre et marked, over at det hele har fungeret, og over gæsterne er kommet, siger formanden for Døllefjelde-Musse Marked, Leif Chortzen. 

Mellem 70.000 og 80.000 gæster lagde vejen forbi i løbet af de fire markedsdage . 

quote Vi fik en fantastisk fredag aften og en lørdag, helt som vi havde håbet på med fyldt på pladsen fra morgen til aften

Leif Chortzen, Formand, Døllefjelde-Musse Marked

Det er lidt under det normale antal besøgende, men det var forventeligt, fortæller Leif Chortzen. Normalt afholdes markedet nemlig henover Store Bededagsferien, hvor mange har fri fra arbejde.

- Torsdag aften var der på ingen måde det antal mennesker som på en normal markedsdag, men det var forventeligt, når folk ikke havde fri. Men vi fik en fantastisk fredag aften og en lørdag, helt som vi havde håbet på med fyldt på pladsen fra morgen til aften, siger formanden.

VIDEO: I år blev den 20. udgave af den berømte og berygtede damefrokost på Døllefjelde-Musse Marked afholdt. Her kan du komme med et lille smut i arkiverne:

Vejret var en stor hjælp

Med tørvejr og sol alle fire dage, hvor markedet løb af stablen, kan Leif Chortzen ikke andet end takke vejrguderne. Det har nemlig spillet en stor rolle, i forhold til at markedet blev så succesfuldt.

 

- Jeg tror aldrig, vi har oplevet så gode fire dage i træk på vores normale markedsdage i Store Bededagsferien. Det er altafgørende, for havde vi haft regnvejr som i forrige weekend, havde det set helt anderledes ud. Og så er det lige meget, hvor godt vi gør det, for hvis det regner, så kommer der ingen gæster, siger han. 

Vejret og antallet af gæster har derfor også betydet at Døllefjelde-Musse Markedet har overholdt budgettet - endda med et lille overskud på 170.000 kroner. 

Gæsterne har ifølge Leif Chortzen virket glade og i godt humør, hvilket Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis døgnrapport også understøtter. Deri står der, at der, i forhold til antallet af mennesker samlet, kun var få, der overtrådte lovgivningen. 

Lovovertrædelser på Døllefjelde-Musse Marked

Løb en risiko

Tilbage i januar besluttede bestyrelsen bag Døllefjelde-Musse Marked, at de ikke ville aflyse, men udskyde markedet, så de forhåbentlig kunne se gæster på marken ved Nysted igen. 

Det betød dog også, at arrangørerne ikke kunne søge om hjælp fra regeringens hjælpepakker. Derfor løb bestyrelsen en risiko ved at satse på, at markedet kunne afvikles og blive en succes. 

- Hjælpepakken var den sikre løsning. Men vi var nervøse for, om kræmmerne overlevede endnu et år uden marked, om vores frivilligsystem kunne klare det, og om gæsternes traditioner med at tage på Dølle, ville forsvinde, hvis der gik to år uden, siger Leif Chortzen, der derfor er ekstra glad for det gode resultat og nu blot ser frem til Store Bededagsferien i 2022.

- Nu er vi klar til et stort nyt marked i Store Bededagsferien næste år. Det er jeg helt sikker på, siger Leif Chortzen.