Efter ulovlig instruks vil kommune ansætte flere socialrådgivere

Alle byrådspolitikere i Guldborgsund Kommune står bag en nyt budgetforlig for 2022. Her satses blandt andet på at få flere socialrådgivere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syv ekstra socialrådgivere - og fem millioner kroner til at ansætte og uddanne flere SOSU-elever i 2020, foruden yderligere fem millioner kroner til at ansætte mere personale på plejecentrene.

Det er de store hovednyheder i et stort budgetforlig, som samtlige politikere i Guldborgsund står bag.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Forliget indeholder en nedskæring på 13 millioner kroner i forhold til sidste år - men det skyldes regeringens økonomiaftale med kommunens fælles forening KL. Dermed kan kernevelfærden og den personlige service opretholdes i kommunen, oplyses det.

Socialrådgivere fik ulovlig instruks

De syv ekstra socialrådgivere skal være med til at lette presset på  afdelingen for familie og forebyggelse i Guldborgsund Kommune.

Her blev en centerchef tidligere på året fyret, efter at han udsendte en ulovlig instruks til sagsbehandlerne. Her meldte han ud, at hver enkelt medarbejder skulle spare 100.000 kroner på deres sager. Det kunne for eksempel være ved at sende et anbragt barn tilbage til den familie, de var blevet fjernet fra.

Den instruks var ulovlig. Det blev fastslået, efter at en anonym, bekymret medarbejder sendte chefens mails videre til Ankestyrelsen

Roser enighed

Det er andet år i træk, at politikerne i kommunen er enige om budgetforliget - og borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) roser da også samarbejdet.

- Jeg synes, det er rigtig godt, at vi på trods af politiske forskelle i byrådet, og særligt i et valgår, kan arbejde sammen om økonomien, siger John Brædder, der kalder budgettet for et velfærdsbudget.

Samlet set investeres der 137,2 millioner kroner til udvalgene for fire udfordrede velfærdsområder, så det underskud, som årets første budgetopfølgning varslede, kan dækkes.

Budgetforliget er døbt ”Det rige hverdagsliv – hvor flere lever sunde liv”. Det blev vedtaget ved andenbehandlingen af forslaget.