Borgere blev inddraget i vælgermøde: - Man ender med at føle sig lidt hørt

I Nørre Alslev fik borgerene mulighed for at tale med politikerne frem for kun at lytte, da der var vælgermøde på byens bibliotek.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med små to uger tilbage til folketingsvalget sætter politikerne alle sejl ind på at vinde vælgernes vigtige stemmer.

Her til aften var der derfor vælgermøde i Nørre Alslev med lokale kandidater. 

Her var borgerinddragelse hovedtemaet, for til aftenens vælgermøde var det ikke kun politikerne, der debatterede med hinanden.

quote Det giver mig en større indsigt i, hvad borgerne egentlig vil have

Kenneth Werby Jensen (SF)

De talte også med det fremmødte publikum ude ved bordene som en del af debatten. Her kunne politikerne blandt andet høre borgernes holdninger til demokratiets tilstand.

- Det er lidt mere brugerinddragende. Altså det er lidt mere, at nogle af dem vil høre, hvad vi siger, og jeg bemærker også, at nogen sidder og skriver nogle ting ned. Om de så bruger det, ved jeg ikke, men man ender med at føle sig lidt hørt, siger Jesper Jørgensen fra Nørre Alslev.

Større indsigt i borgernes ønsker

Folketingskandidaterne var glade for debatkonceptet, hvor de kunne snakke med borgerne.

Det er nemlig noget, som politikerne forsøger at gøre så meget som muligt i løbet af valgkampen. Det fortalte Kenneth Werby Jensen (SF) og Charlotte Bagge Hansen (M) til aftenens vælgermøde.

- Det giver mig en større indsigt i, hvad borgerne egentlig vil have, frem for at vi bare sidder og diskutere politik med hinanden. Det kan vi gøre herfra og så til juleaften, men det, som det virkelig handler om, det er at vide, hvad borgerne gerne vil med deres samfund, lyder det fra Kenneth Werby Jensen.

Collagebillede-knuth-pia-tanja-jacob
Læs også
Se kortet - her bor kandidaterne til folketingsvalget
Collagebillede-knuth-pia-tanja-jacob
Læs også
Se kortet - her bor kandidaterne til folketingsvalget

- For mig der har samtalen altid været det vigtigste. Og det er jo også derfor, at Moderaterne gennem det sidste halvandet år har haft det politiske mødested, hvor vi har lavet vores politik sammen med danskerne og sammen med eksperter, siger Charlotte Bagge Hansen.

De to kandidater bor på henholdsvis Lolland og Møn. Ifølge Charlotte Bagge Hansen er bopælen vigtig for kontakten med borgerne.

- Vi bor i provinsen. Vi har de samme udfordringer, vi har de samme muligheder, og jeg ser det jo sådan, at fordi vi bor herude, så skal vi jo også have de samme muligheder for eksempel i sundhedsvæsenet. Vi skal også have vores egen læge. Altså vi skal have et lige Danmark.


Nyhedsoverblik