¨

Beboere raser over planer om kæmpesommerhuse: - Det bliver forfærdeligt

00:58

Der er planer om at bygge 10 nye kæmpe sommerhuse på op til 375 kvadratmeter per sommerhus. Video: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Sommerhusejere i Marielyst Ferieby er vrede over nye byggeplaner i området. Der er nemlig tale om 10 super-sommerhuse på op til 375 kvadratmeter.

- Det vil blive et ragnarok, og det vil blive forfærdeligt.

Sådan lyder det fra beboerne i Marielyst Ferieby, som snart kan sige goddag til nye naboer. Der er nemlig planer om 10 nye kæmpesommerhuse på op til 375 kvadratmeter per hus.

- Det er nogle store huse, og dem, der ofte køber de her huse, det er til investering – altså nogle, der vil bruge dem kun til udlejning, siger Therese Askolm, ejendomsmægler hos Askholm.com.

Havde jeg vidst for tre år siden, at det her var på vej, så ville jeg ikke have købt det

Ulrich Bay Gosewinkel, sommerhusejer, Marielyst Ferieby

I sommerhusområdet, Marielyst Ferieby, er husene lige nu på omkring 70 kvadratmeter og mange af husene ligner hinanden.

- Vi kender hinanden, og det er rigtig hyggeligt. Vi passer på hinandens ejendomme, siger Tina Kofoed, der er bestyrelsesmedlem af ejerforeningen Marielyst Ferieby.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan her komme de nye kæmpesommerhuse til at se ud. Foto: Lasse Skovgaard - TV2 ØST

Men sommerhusejerne er langt fra tilfredse med at skulle byde nye naboer velkomne. For de fylder.

- Jeg er chokeret, siger Ulrich Bay Gosewinkel, der er sommerhusejer i Marielyst Ferieby.

- Det vil være en kæmpe belastning, siger Knud Brusgaard Nielsen, formand for ejerforeningen Marielyst Ferieby.

Kæmpesommerhuse på 242-375 kvadratmeter

Planen er at opføre 10 nye kæmpesommerhuse på mellem 242 og 375 kvadratmeter.

- Vi er jo faktisk flere ejere hernede, som seriøst overvejer at sælge vores hus, hvis det bliver konsekvensen af det, siger bestyrelsesmedlem Tina Kofoed.

- Havde jeg vidst for tre år siden, at det her var på vej, så ville jeg ikke have købt det, siger sommerhusejer Ulrich Bay Gosewinkel.

Artiklen fortsætter under grafikken:

Grafik: Lonni Christiansen

Størrelsen overskrider regler i lokalplanen

De nye sommerhuse er ikke helt i overensstemmelse med lokalplanen, da de overskrider den maksimale bebyggelsesprocent, som ligger på 15 procent.

Fire af husene har en bebyggelsesprocent på 15,6 procent, og de resterende huse kommer op på en bebyggelsesprocent på 20,7 procent. Projektet kræver dispensation i lokalplanen. Derfor har Guldborgsund Kommune sendt en partshøring ud til naboerne, så de kan komme med deres holdning til det nye projekt.

- Alle ejere har fået tilbudt at afgive høringssvar, og det håber vi meget, de vil gøre, siger formand for ejerforeningen Knud Brusgaard Nielsen.

Hvis det er en lille familie, der gerne vil bruge ejendommen, så vil de jo ikke ligge ved siden af et stort poolhus, hvor der kommer skiftedage hver lørdag

Therese Askolm, ejendomsmægler

Hos ejendomsmægleren Askholm mener de også, at de nye kæmpe sommerhuse kan give problemer.

- Hvis det er en lille familie, der gerne vil bruge ejendommen, så vil de jo ikke ligge ved siden af et stort poolhus, hvor der kommer skiftedage hver lørdag med store grupper af unge mennesker eller flere familier, siger ejendomsmægler Therese Askolm.

Beboerne har sendt høringssvar til kommune

I Guldborgsund Kommunes Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalg kan man på nuværende tidspunkt ikke sige, om projektet bliver godkendt.

- Nu har vi bedt om at få sagen op til behandling i Teknik-og Miljøudvalget, og så må vi jo se sagen fremstillet og se projektet, og så må kigge på høringsvarerne og danne os en mening ud fra det, siger Annemette Johnsen, næstformand i Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget.

Men naboerne er ikke i tvivl om, hvad de håber:

- At det der bliver bygget på de to grunde, bliver bygget i respekt for feriebyen i øvrigt, som har nogle kæmpeværdier, som bliver ødelagt ved at man malplacerer de store huse, siger formand Knud Brusgaard Hansen.

- Jeg håber virkeligt, at der er nogen, der kan tænke sig om og sige stop, siger sommerhusejer Eva Helver.

Beboerne har nu sendt deres høringssvar afsted til kommunen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App