Baglandet støtter regionrådsformands drøm om at komme i Folketinget

Heino Knudsen er nu officielt indstillet som folketingskandidat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe og kredsbestyrelse i Guldborgsund har mandag holdt et ordinært gruppe- og kredsbestyrelsesmøde, og her blev det besluttet at indstille Heino Knudsen til ny folketingskandidat.

- Jeg er glad og stolt over at kredsbestyrelsen og byrådsgruppen i Guldborgsund ønsker mig som Folketingskandidat, og jeg vil meget gerne stille mig til rådighed, lyder det fra Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

quote Sammen med hele Socialdemokratiets byrådsgruppe er jeg klar til at kæmpe sammen med Heino

Simon Hansen (S), borgmester, Guldborgsund Kommune.

- Jeg vil gå til opgaven med stor energi, ydmyghed og engagement, og jeg håber på medlemmernes opbakning på næste generalforsamling. Vi har rigtig gode fremtidsmuligheder i vores landsdel, og det vil være en stor ære at arbejde for at realisere disse muligheder som borgernes repræsentant i Folketinget, tilføjer han.

Siden 2018 har Heino Knudsen været regionsrådsformand for Region Sjælland.

- Jeg har en ambition om at gøre en forskel, hvis jeg bliver valgt og får vælgernes tillid. Det ligger til min natur at give alt, hvad jeg har, når jeg er i et embede, siger Heino Knudsen til TV2 ØST.

Han oplyser, at han vil fortsætte arbejdet som regionsrådsformand frem til næste regionsrådsvalg i 2025. 

- Forhåbentlig kommer næste folketingsvalg først efter et regionsrådsvalg, og derfor har jeg  lige så meget energi i morgen, som jeg havde i går, for at løse de opgaver, vi har i Region Sjælland.

Læs også
Portræt: Sælger og kogebogsforfatter er første genvalgte regionsrådsformand i Region Sjælland
Læs også
Portræt: Sælger og kogebogsforfatter er første genvalgte regionsrådsformand i Region Sjælland

Burde du ikke give plads til, at et nyt navn kunne få rollen som regionsrådsformand og gøre det lettere for partiet at genvinde posten ved valget i 2025?

- Jeg kommer til at gøre alt, hvad jeg kan, for at hjælpe mit parti til at vi genvinder posten ved næste valg. Men jeg tror, at det er vigtigt, at vores parti nu har god tid til at finde den næste kandidat, der skal overtage efter mig, og så kommer jeg til at bakke fuldt op omkring det. 

Ved seneste regionsrådsvalg i 2021 fik Heino Knudsen over 50.000 personlige stemmer.

- Heino Knudsen har gennem sit lederskab af regionsrådet vist store politiske evner, engagement, flid og stor samarbejdsevne. Det er vores håb og ønske, at vi med Heino som folketingskandidat kan få disse kompetencer repræsenteret på Christiansborg efter næste folketingsvalg, lyder det fra kredsformand Bjarne Petersen. 

Borgmester til kamp for Heino Knudsen

Guldborgsundkredsens tidligere kandidat, Thorkild Holmboe-Hay trak sig i sidste uge. Han opnåede ikke valg ved folketingsvalget i november sidste år.

Med indstillingen af Heino Knudsen til folketingskandidat, håber kredsbestyrelsens, at Lolland-Falster igen får to socialdemokratiske folketingsmedlemmer. Den anden er Kasper Roug fra Lolland. 

Læs også
Regionsrådsformand vil i Folketinget
Læs også
Regionsrådsformand vil i Folketinget

- For mig som borgmester er det afgørende med lokale repræsentanter på Christiansborg, siger borgmester Simon Hansen og tilføjer: 

- Jeg har den seneste uge haft nogle rigtig gode snakke med Heino, og jeg er rigtig glad for, at Heino har valgt at stille sig til rådighed som vores kandidat. Sammen med hele Socialdemokratiets byrådsgruppe er jeg klar til at kæmpe sammen med Heino for at Socialdemokratiet i Guldborgsund igen bliver repræsenteret på Christiansborg.

Heino Knudsen er indtil videre kun indstillet til pladsen som Socialdemokratiets kandidat fra Guldborgsundkredsen. Han skal formelt vælges på en kredsgeneralforsamling den 9. maj.


Nyhedsoverblik