Årets sommerrevy i Nykøbing Falster er skudt i gang

Torsdag var der premiere på sommerens udgave af Nykøbing Falster Revyen. Revyen blev kåret som årets revy i 2022, så forventningerne var tårnhøje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den røde løber lå klar, og der var bobler i glassene, da 368 gæster torsdag mødte op til premiere på Nykøbing Falster Revyen.

Og der var store forventninger til aftenens forestilling. Sidste år blev Nykøbing Falster Revyen nemlig endnu en gang kåret som årets bedste.

- Vi glæder os sindssygt meget. Vi var hernede sidste år, og det var jo en fantastisk revy, så de har noget at leve op til, lyder det fra sanger Richard Ragnvald, der havde taget turen til Nykøbing hele vejen fra Århus.

Den folkekære sanger Richard Ragnvald er stor fan af Nykøbing Falster Revyen.
Den folkekære sanger Richard Ragnvald er stor fan af Nykøbing Falster Revyen. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Det store forventningspres kunne også spores hos revydirektør Mickey Pless, der gav udtryk for, at han håbede, men også forventede, at årets revy vil stå mål med sidste år.

- Vi gør jo altid vores bedste, det gør alle andre revyer også, men mon ikke den er der – det tror jeg faktisk, den er, lød det fra Mickey Pless.

Mickey Pless og hans hustru, Lone Pless, stillede op til billeder på den røde løber i anledning af premieren.
Mickey Pless og hans hustru, Lone Pless, stillede op til billeder på den røde løber i anledning af premieren. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

I 2022 var det fjerde gang, at Nykøbing Falster Revyen blev kåret som årets bedste i nyere tid. Det skete også i 2013, 2014 og i 2019.

Stor betydning for byen 

Nykøbing Falster Revyen er anerkendt i hele landet og indtager pladsen som Danmarks næststørste revy. Revyen har derfor også stor betydning for ikke bare Nykøbing Falster, men hele Guldborgsund Kommune.

- Vi er utroligt stolte af, at vi er en revy-by og en revy-kommune. Det genererer jo glade mennesker, og glade mennesker bruger også penge i vores by og på vores restauranter, så det er en win-win situation for os alle sammen, fortæller Simon Hansen (S), borgmester i Guldborgsund Kommune.

TV2 ØST har også tidligere fortalt, at Nykøbing Falster Revyen er kilde til stor indtjening for både restauranter og hoteller i byen, når forestillingerne ruller hele sommeren.

Da corona lukkede landet ned, og Nykøbing Falster Revyen blev tvunget til at aflyse sæsonen i 2020, udtalte hoteldirektøren for Hotel Liselund ved Nykøbing Falster for eksempel, at aflysningen af revyen betød et økonomisk tab for hotellet på mellem 250.000 og 300.000 kroner.

Mere politisk i år 

Nykøbing Falster Revyen er med andre ord et kæmpe trækplaster - og både publikum og holdet bag revyen havde set frem til premieren torsdag aften. 

Her løftede Mickey Pless også sløret for, hvad publikum skal forvente, hvis de har sikret sig billetter til en af årets forestillinger

- Vi har nogle politiske numre, som bare er kommet til os, og nogle hilsner til Christiansborg og Moderaterne og Lars Løkke (Rasmussen, red.). Så der er lidt mere politik i år i revyen, end der plejer, sagde han.

Inden forestillingen fik gæsterne en 3-retters middag.
Inden forestillingen fik gæsterne en 3-retters middag. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

I år udgøres Nykøbing Falster Revyen af et skuespillerhold på to mænd og tre kvinder. Det bliver Rasmus Krogsgaard, Troels Malling, Bente Eskesen, Lisbeth Kjærulff og debutanten Karen-Marie Lillelund, der skal stå for underholdningen.

Og selvom flere fra holdet er garvede på de skrå brædder i Nykøbing Falster Revyen, så giver premieren altid et sus i maven.

- Jeg er jo ved at kaste op hver gang – sådan har jeg det. Vi har altid flagermus i maven og er meget spændte, men vi glæder os også, lød det fra Bente Eskesen inden premieren.

Skuespiller Bente Eskesen var spændt inden premieren.
Skuespiller Bente Eskesen var spændt inden premieren. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Efter ankomsten på den røde løber fandt gæsterne plads i salen, hvor der ventede dem en 3-retters middag, inden lattermusklerne skulle på arbejde. 

- Vi skal hygge os, vi skal grine, vi skal have noget livskvalitet. Den skal have en over nakken, og det får den også i år, lød det fra Mickey Pless, kort før tæppet gik. 

Revyen spiller hele sommeren frem til den 19. august, og sommerrevyen besøges årligt af mere end 25.000 gæster. Det kan du se mere om i TV2 ØSTs serie om Revyfamilien. 


Nyhedsoverblik