21-årig mand død efter speedbådulykke

En speedbådulykke ved Stubbekøbing i påsken har kostet en 21-årig mand livet. Bådens tre øvrige passagerer er sluppet fra ulykken uden mén.

En 21-årig mand har mistet livet, efter at han og tre andre i påsken kæntrede i en speedbåd ud for Stubbekøbing.

Politiet fik meldingen om, at båden var kæntret omkring klokken 14 fredag den 2. april. Opkaldet kom fra en 21-årig kvinde, der selv var passager i båden, og som sammen med den øvrige besætning nu lå i vandet.

Alle fire nåede at ligge i vandet i mindst tre kvarter, og selv om en redningshelikopter fik hevet dem op, har ulykken altså nu kostet den ene af dem livet.

- Den 21-årige afgik ved døden 7. april. Der var ligsyn i går (tirsdag red.), men det kunne ikke 100 procent klarlægge dødsårsagen, så nu skal han obduceres, fortæller Danny Jørgensen, der er politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En tragisk sag

Efter ulykken efterlyste politiet vidner, der kunne hjælpe med at opklare, hvad årsagen til ulykken var, men de få personer, der har meldt sig, har ikke bemærket noget usædvanligt ved sejladsen.

- Det er ren og skær uheld. Der har været noget vejr, der var dårligere, end de havde regnet med. Der var høje bølger, og så tog båden vand ind, lyder det fra politikommissæren, der fortæller, at de ikke gør mere ved sagen for nu.

- Vi kommer ikke til at hive båden op fra bunden for at undersøge den nærmere, og der er umiddelbart ikke noget strafferetsligt i sagen. De her mennesker er også blevet straffet så rigeligt, kan man sige. Det er en rigtig tragisk sag, siger Danny Jørgensen.

Sluppet heldigt

Den 21-årige kvinde var kæreste til den 21-årige mand, der nu har mistet livet. De to andre i båden var en kvinde og en mand på henholdsvis 53 år og 49 år og fra Vordingborg. De bliver beskrevet som familie, men hvordan de er relateret til de unge mennesker, vil politiet ikke oplyse.

Mens de to unge bar redningsvest, havde kvinden og manden fra Vordingborg ikke redningsvest på. 

- De lå i vandet i lang tid alle fire, inden helikopteren kom, men de tre er sluppet uden mén. De har været heldige, siger Danny Jørgensen.

Politiet regner med, at den 21-årige bliver obduceret i løbet af denne uge, så dødsårsagen forhåbentligt kan blive klarlagt.