Politiet søger vidner til forlis i Stubbekøbing

Fire personer lå mindst tre kvarter i vandet efter deres motorbåd kæntrede og sank. Men ingen har tilsyneladende set ulykken ske.

Kun en person slog alarm, da en speedbåd i går, fredag, kort før klokken 14.00 kæntrede på Grønsund ved Stubbekøbing. Det var en kvinde på 21 år,– den ene af fire personer i båden,  der lykkedes med at ringe til alarmcentralen fra sin telefon, da hun lå i vandet.

quote Den unge kvinde ringer ind, da hun ligger i vandet. Det er den eneste anmeldelse, vi får

Lars Denholt, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Den unge kvinde ringer ind, da hun ligger i vandet. Det er den eneste anmeldelse, vi får på forholdet. Der er ikke andre, der ringer ind, siger vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Heller ikke under redningsaktionen er der nogen, der ringer ind, tilføjer vagtchefen og appellerer i samme åndedrag til, at eventuelle vidner ringer ind med oplysninger i sagen:

- Vi søger vidner – det kan være nogen, der har gået tur langs stranden og måske har set noget – eller vidner, der har været ude at sejle – og som kan være med til at bringe lys over hændelsen.

Umiddelbart har politiet ikke adgang til motorbåden for nærmere undersøgelser. Efter at båden af endnu ukendte årsager kæntrede, tog den vand ind og sank.

Lå i vandet i 45 minutter

På nuværende tidspunkt har politiet kun gisninger om, hvordan ulykken kunne ske.

- Der kan være mange grunde til at båden synker. Derfor forsøger vi at få klarlagt, hvad der er sket – både op til selve kæntringen og her i weekenden skal vi have afhørt de fire, der var med i båden, forklarer Lars Denholt.

De fire personer fra båden – en kvinde og en mand, begge 21 år fra Nykøbing Falster – samt en kvinde på 53 år og en mand på 49 år fra Vordingborg, er fortsat indlagt på Rigshospitalet til opvarmning. En person er fortsat i kritisk tilstand, oplyser vagtchefen.

Det var kun de to unge på 21 år, der bar redningsveste, da ulykken indtraf.

- De har ligget i vandet i mindst tre kvarter. Vi får anmeldelsen klokken 14.00, og 14.48 får vi meldingen fra redningshelikopteren, at de alle fire er reddet op, siger vagtchefen.

Det har således endnu ikke været muligt for politiet at tale med de fire personer, hvoraf den ene fortsat er i kritisk tilstand. De fire personer har en familiær relation.

Havtemperaturene i de danske farvande ballancerer på denne årstid omkring 6-9 grader.