Lokal virksomhed skal bygge nedlagt hotel om til centralt Femern-center

Idebyg har vundet ordren at bygge et nyt bygherrecenter i Rødbyhavn, som skal føre tilsyn med tunnelbyggeriet på dansk jord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Virksomheden Idebyg i Nykøbing Falster skal stå for renoveringen af et tidligere Danhotel i Rødby, som skal omdannes til et bygherrecenter i forbindelse med byggeriet af Femern-forbindelsen.

Det oplyser erhvervsorganisationen Business Lolland-Falsters i en pressemeddelelse.

Det femetagers høje bygherrecenter skal bruges til at føre tilsyn på dansk grund med konstruktionen af den 18 kilometer lange tunnel, der vil forbinde Danmark og Tyskland.

Det skal indeholde 75 kontorarbejdspladser, overnatningsmuligheder, reception og møde- og udstillingsfaciliteter.

Idebyg er en håndværksvirksomhed og er med i et lokalt netværk, FB Suppliers, som er dannet med formålet at øge lokale virksomheders muligheder for at få opgaver, der knytter sig til Femern-projektet.

Direktør: Aftale er et pletskud

I renoveringen af det tidligere hotel har Idebyg allieret sig med flere lokale underleverandører.

- Vi er selvfølgelig både glade og stolte over at blive valgt til opgaven, og at det har kunnet lade sig gøre at samle et hold af underleverandører, der er 100 procent lokale, siger direktør i Idebyg, Johnny Hansen, i pressemeddelelsen.

Han vurderer, at renoveringen vil beskæftige mellem 30 og 60 håndværkere.

Direktør hos Business Lolland-Falster Mikkel Wesselhoff kalder aftalen for et pletskud.

- For at vinde en opgave som denne skal man kunne levere både på pris og kvalitet, og det har Idebyg tydeligvis gjort. Og at de så ovenikøbet kan trække lokale kolleger med ind i opgaven, det er forbilledligt, siger han i pressemeddelelsen.

Bygherrecentret skal stå færdigt i foråret 2021.