Ulovlig fest forarger unge i Haslev: - Det er respektløst

Fem yngre mænd blev natten til søndag anholdt for at modsætte sig de nye coronarestriktioner. Og det vækker harme blandt Haslevs unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I nat måtte politiet både udskrive bøder og til sidst anholde fem unge mænd, som havde valgt at se stort på forsamlingsforbuddet til en privat fest i lejede lokaler bag Bykroen i Haslev.

Hændelsen forarger og skuffer de unge, som TV2 ØST dagen derpå møder på gaden i Haslev:

quote Jeg synes, det er latterligt, at folk ikke bare kan holde sig til de regler, der er blevet sat

Rebecca Møller, elev Haslev Idrætsefterskole 

- Det er respektløst, at unge mennesker i dag ikke kan overholde reglerne, når de er lavet for, at vi kan passe på hinanden, siger Sebastian Jensen fra Haslev.

Og Rebecca Møller, der er elev på Haslev Idrætsefterskole, er af samme opfattelse:

- Jeg synes, det er latterligt, at folk ikke bare kan holde sig til de regler, der er blevet sat for os allesammen.

Imens Louise Nielsen har svært ved at forstå, at man sætter sig op mod politiet.

- Hvis man bliver stoppet og får noget at vide, skal man gøre, hvad der bliver sagt.

Rebecca Møller og Clara Emilie Hald Berg - elever på Haslev Idrætsefterskole. De stiller sig begge udforstående overfor de unge, som vælger at blæse på politiets anvisninger: - Jo hurtigere vi lærer, det er for alles bedste, at vi overholder de her regler, jo hurtigere kan vi komme tilbage til den normale hverdag, siger Clara Emilie Hald Berg.
Rebecca Møller og Clara Emilie Hald Berg - elever på Haslev Idrætsefterskole. De stiller sig begge udforstående overfor de unge, som vælger at blæse på politiets anvisninger: - Jo hurtigere vi lærer, det er for alles bedste, at vi overholder de her regler, jo hurtigere kan vi komme tilbage til den normale hverdag, siger Clara Emilie Hald Berg. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Politiinspektør ærgrer sig

Seks af festens deltagere valgte at gøre front mod politiet, som måtte trække politistavene og efterfølgende anholde fem af unge mænd.

quote Det må ikke fjerne det gode indtryk, vi har på den resterende del af indsatsen

Kim Kliver, politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Når man får en bøde, fordi man ikke har forstået den første henstilling, og så sætter sig op mod politiet, som gør, at politiet er nødt til at gribe til mere bastante foranstaltninger for at få ro på tingene, så bliver jeg ærgerlig, siger Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det må ikke fjerne det gode indtryk, vi har på den resterende del af indsatsen.

Politiinspektør Kim Kliver ærgrer sig over, at nogle få unge skal ødelægge det ellers gode indtryk, politiet har fået af folks indsats.
Politiinspektør Kim Kliver ærgrer sig over, at nogle få unge skal ødelægge det ellers gode indtryk, politiet har fået af folks indsats. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Bortset fra optrinnet i Haslev i nat er der meldinger om en rolig første weekend under de nye restriktioner med forsamlingsloft på ti personer, samt forbud mod salg af alkohol efter klokken 22.

Blokerer for salg af alkohol

Det skyldes blandt andet, at flere af regionens tankstationer har indført foranstaltninger, der skal gøre det nemmere at overholde restriktionerne om salg af alkohol.

Hos Circle K har de lavet et system, så det slet ikke er muligt at slå alkohol ind i kassesystemet efter klokken 22.

- For os er det ikke en ekstraopgave. Det tager ingen tid, og det er noget, vi er påbudt, så er det er vi nødt til og det er helt fint, siger Line Willert, butikschef hos Circel K Næstved, der også dækker hylderne med alkohol, når klokken bliver 22.

Line Willert fortæller, at de har måttet afvise unge, som har ønsket at købe alkohol efter klokken 22.
Line Willert fortæller, at de har måttet afvise unge, som har ønsket at købe alkohol efter klokken 22. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

- Mine medarbejdere og jeg kommer ikke til at stå i en situation, hvor man får scannet noget ind, hvor det har en konsekvens for dem eller en kunde bliver sur – det er en sikkerhed for både dem og mig.

Line Willert fortæller, at de har måttet afvise flere feststemte unge, der ville købe alkohol efter klokken 22.

- Selvom vi har haft flere kunder, der har spurgt, om ikke varen kunne slås ind alligevel, og medarbejderen så har vist, at det ikke kunne lade sig gøre – så har der været en større forståelse, selvom de synes, det er ærgerligt, fortæller han.