Togbusser holder klar efter sammenbrud på ny strækning

Efter et totalt sammenbrud mandag er meldingen, at der tirsdag igen kører direkte tog mellem Næstved over Haslev og Køge til København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den første uge for den nye forbindelse med direkte tog fra Næstved over Haslev og Køge til København står tilbage som både kaotisk og uforudselig for mange pendlere.

For den nye banestrækning – der blev blæst i gang med jernbaneorkester, gratis kaffe og borgmester-taler for en uge siden – har været ramt af massive problemer.

quote Det har klart været utilfredsstillende for mange pendlere

Tony Bispeskov, informationschef i DSB

- Det har berørt rigtig mange. Vi har siden i tirsdags (hvor strækningen blev åbnet, red.) oplevet en punktlighed på under 50 på Lillesyd. Det vil sige, at mere end halvdelen af kunderne har oplevet forsinkelser, fortæller Tony Bispeskov, informationschef i DSB, mandag aften til TV2 ØST.

- Det har klart været utilfredsstillende for mange pendlere.

Han ærgrer sig over situationen. For DSB håber nemlig på, at den nye, direkte strækning også vil kunne lokke nye kunder fra bilen over i toget.

- Det giver os uro på et tidspunkt, hvor mange pendlere har set frem til en ny strækning og kortere rejsetider. Men det, som mange har oplevet, er i stedet flere bekymringer end glæde, konstaterer informationschefen.

TV2 ØST var med på den første direkte afgang fra Næstved mod København, da strækningen åbnede sidste tirsdag.

Senest mandag eftermiddag har DSB og Banedanmark afholdt møde, efter at samtlige strækninger med det nye signalsystem på Sjælland mandag blev lammet på grund af en fejl.

- Vi har holdt nogle møder med Banedanmark, og senest her til eftermiddag har de sagt, at de er klar til at åbne for signalsystemet igen, forklarer Tony Bispeskov, som lader forstå, at det på nuværende tidspunkt er det nærmeste, pendlerne kommer et løfte om tog til tiden tirsdag morgen.

Kommer det til at holde?

- Det kan jeg ikke sige, men fra DSB's side gør vi det, at vi har togbusser holdende standby i Næstved, Haslev og Køge. Så hvis der sker problemer, kan vi hurtigt sætte en erstatning ind, lyder svaret fra Bispeskov.

- Det blev sat i værk allerede onsdag i sidste uge, så vi kunne imødegå den ustabilitet, som Banedanmark kalder for børnesygdomme og småproblemer, tilføjer han.

Læs også
Signalfejl udfordrer togtrafikken flere steder - togbusser indsættes resten af dagen
Læs også
Signalfejl udfordrer togtrafikken flere steder - togbusser indsættes resten af dagen

Ifølge Tony Bispeskov skulle strækningen med direkte tog fra Næstved over Haslev og Køge til København have været taget i brug allerede i december sidste år – men blev udsat til tirsdag i sidste uge, da strækningen ikke var klar.

På trods af test har der alligevel vist sig problemer. Banedanmark har tidligere oplyst, at disse opstartsproblemer ventes at være overstået i løbet af de første 14 dage.

- Vi vil selvfølgelig holde statusmøder jævnligt med Banedanmark i denne uge – og vi formoder, i takt med vi nærmer os weekenden, at så kan vi også få et bedre billede af, hvordan situationen ser ud.

Læs også
Ny direkte togforbindelse indvies: - Vi har ventet så længe på det
Læs også
Ny direkte togforbindelse indvies: - Vi har ventet så længe på det

Tirsdag aften bekræfter Banedanmark på Twitter, at der kører tog igen tirsdag – dog med den afvigelse, at IC- og IC Lyntog kører via Roskilde.

- Vi forventer at genoptage togtrafikken fra i morgen tidlig. Der kan dog forekomme forsinkelser. IC- og lyntog mellem København og Ringsted vil desuden blive omlagt, så de kører via Roskilde til og med fredag. 
Nyhedsoverblik