Skovtårnet får nordens største blomsterpark som nabo: - Det bliver spektakulært

Til sommer bliver et stort areal ved Skovtårnet dækket af blomster, som gæster kan plukke og købe. Også kartofler og grise bliver naboer til tårnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

12 hektar eller rundt regnet 17 fodboldbaner.

Så stor bliver den blomsterpark, der skyder op i løbet af de kommende måneder ved Skovtårnet på Sydsjælland.

Det er virksomheden bag Skovtårnet, Camp Adventure, der forvandler den brune mark til et blomsterhav som en del af områdets attraktion.

- Vi etablerer nordens største blomsterpark. Det bliver mageløst, det bliver fantastisk, det bliver spektakulært, siger driftsdirektør i Camp Adventure Karsten Baagø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det bliver et spektakulært syn, når den store mark fyldes med blomster, mener Camp Adventures driftsdirektør Karsten Baagø.
Det bliver et spektakulært syn, når den store mark fyldes med blomster, mener Camp Adventures driftsdirektør Karsten Baagø. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Selvpluk til sommer

Selvom det lige nu ikke syner af meget på marken ved Ny Næstvedvej, så bliver det ikke til at overse, når først de 200 kilo blomsterfrø og mere end 18.000 blomsterknolde, som lige nu bliver sået, bryder op gennem jorden og springer ud.

- Det bliver et brag, den dag vi skal åbne det hele med en fest, fordi det hele står i flor, siger landmand Jesper Hansen fra Teestrup, der er hyret ind for at få projektet til at blomstre.

Læs også
Skovtårnet ved Rønnede er nomineret til arkitekternes Oscar
Læs også
Skovtårnet ved Rønnede er nomineret til arkitekternes Oscar

Planen med de mange blomster er, at gæster per 1. juli for 125 kroner kan selvplukke en spand blomster til at tage med hjem.

- Således det bliver en totaloplevelse at være herude. De har set hele området, været i Skovtårnet, ude at klatre, og så slutter man af eller starter med den her kæmpe blomstermark, siger Karsten Baagø.

Koteletter og kartofler

Det er ikke kun farverig flora, der kommer til at indtage den store mark. Der bliver nemlig også sat frilandsgrise ud på et område.

- Det er helt almindelige grise, som kommer herud, når de er små. De går herude og har det godt, vokser op i et super miljø og ender med at blive lavet til pølser og koteletter, som bliver solgt i vores gårdbutik ved indgangen, fortæller Karsten Baagø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der kommer også frilandsgrise ud på et område ved Skovtårnet. De bliver senere slagtet og solgt som koteletter og pølser i gårdbutikken.
Der kommer også frilandsgrise ud på et område ved Skovtårnet. De bliver senere slagtet og solgt som koteletter og pølser i gårdbutikken. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Et stykke af marken bliver desuden dedikeret til grav selv-kartofler, som besøgende ligeledes kan købe med hjem. Og med tiden kan flere spiselige elementer blive tilføjet.

- I vores øjne skal der også være mulighed for, at man kan få lidt jordbær, kartofler, græskar, løg og så videre med hjem, siger driftsdirektøren.

Det 45 meter høje skovtårn ved Rønnede åbnede i marts 2019, og mere end 400.000 mennesker lagde vejen forbi i dets første leveår.


Nyhedsoverblik