Skovtårnet ved Rønnede er nomineret til arkitekternes Oscar

Skovtårnet i Rønnede ved Haslev er blevet indstillet til en af Europas fornemste arkitekturpriser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skovtårnet ved Rønnede nær Haslev er blevet indstillet til en større arkitektpris, nemlig Mies van der Rohe-prisen, der ofte sammenlignes med en Oscar indenfor byggeri.

Med udnævnelsen er tårnet en af 13 danske og i alt 449 europæiske byggerier opført indenfor de seneste to år, der er indstillet til den fornemme pris.

- Jeg tror, at Skovtårnet grundlæggende er utrolig iøjefaldende og helt specielt at se på–både at beskue det som bygningsværk og at opleve det. Det har jo hele tiden vakt stor genklang i hele verden, og at vi nu er blandt de få danske nominerede til den her prestigefyldte award, sætter endnu en streg under, at det er noget helt særligt, der er at finde her i skovene uden for Rønnede, siger forretningsudvikler hos Camp Adventure Kasper Larsen til TV2 ØST.

Det er selskabet EFFEKT, der har designet og tegnet tårnet, der er indstillet til prisen.

quote Vi er meget stolte af Skovtårnet

Camp Adventure på Facebook

Det skriver Arkitektforeningens blad Arkitekten på deres netavis.

- Vi er meget stolte af Skovtårnet, og det har vi været lige siden den første åbningsdag, men derfor er det selvfølgelig dejligt også at blive anerkendt med denne nominering, skriver Camp Adventure på Facebook om udnævnelsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den store superliga

Ingen danske projekter på dansk grund har før vundet prisen. Til gengæld er operaen i Oslo og den enorme Waterloo station i London tidligere vindere af prisen.

Læs også
BMX-rytter laver stunts i regionen - stor satsning skal tiltrække unge turister
Læs også
BMX-rytter laver stunts i regionen - stor satsning skal tiltrække unge turister

Det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects og det danske kunststudie Olafur Eliasson Studios har dog i 2013 vundet prisen for koncerthuset Harpa i Island. Danske byggerier som DRs koncerthus og Kannikegården i Ribe har tidligere været med i konkurrencens finale.

- Der har ikke været en juryudtalelse begrundelse for det, men der er ingen tvivl om, at Skovtårnet er unikt, og at det bare er noget, der fanger øjnene. Der her med, at det er i en skov, gør også, at det er nogle helt særlige omgivelser, og det er fint tilpasset skoven, så det balancerer mellem at være spektakulært i sig selv, men også naturlig indpasset i skoven, siger forretningsudvikler Kasper Larsen.

Skovtårnet
Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Mies van der Rohe-prisen uddeles normalt hvert andet år. Den vil dog ikke formelt blive uddelt i 2021, da uddelingen på grund af coronapandemien er blevet udskudt til 2022.


Nyhedsoverblik