Kommunaldirektør fyret efter nyt underskud i Faxe Kommune

Faxe Kommune afskediger kommunaldirektøren efter udsigten til nye besparelser på 31 millioner kroner og. Beslutningen splitter partierne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Økonomiudvalget i Faxe Kommune har på et møde søndag besluttet at afskedige kommunaldirektør Thomas Eriksen. Han har haft sit virke i kommunen gennem mere end 11 år og som kommunaldirektør siden 2014.

Den officielle begrundelse er, at økonomiudvalget ønsker en anden profil til den fremadrettede ledelse af Faxe Kommune. Med til nyheden hører dog, at det onsdag i sidste uge kom frem, at Faxe Kommune i 2020 styrer mod et uventet merforbrug på 31 millioner kroner på velfærdsområdet.

Det såkaldte merforbrug trækker sine rødder til en række store økonomiske afvigelser i budgettet for 2019, som har vist sig at få konsekvenser for budgettet i 2020, som politikerne ikke er blevet orienteret om i løbet af året.

Grafik af tog og skinner
Læs også
Øget togdrift skaber frygt for sikkerhed - passagerer skal krydse togskinner
Grafik af tog og skinner
Læs også
Øget togdrift skaber frygt for sikkerhed - passagerer skal krydse togskinner

Politisk er der dog langt fra enighed om beslutningen, som bakkes op af Venstre, Dansk Folkeparti og Borgerlisten i Faxe.

Ikke tid for afskedigelser

Både Socialdemokraterne og Enhedslisten – der i økonomiudvalget er repræsenteret ved Nadia Bruun Thurø (EL), Knud Erik Hansen (S) og Anne Camilla Meyer (S) - har fortsat tillid til Thomas Eriksen.

- Vi mener ikke, tidspunktet var for afskedigelser – som vi ser det, er det helt afgørende med en person, som kender kommunen til bunds. Når man skal spare 31 millioner kroner, kan det ikke gøres, uden det gør ondt, og det skal lægges op af nogen med fornødne kompetence og indsigt, siger Knud Erik Hansen (S).

claus_oppermann.jpg
Læs også
Milliondyr regnefejl koster kommunal chef jobbet
claus_oppermann.jpg
Læs også
Milliondyr regnefejl koster kommunal chef jobbet

I referatet fra økonomiudvalgsmødet i sidste uge har Socialdemokraterne og Enhedslisten påpeget, at ansvaret ligger hos økonomichefen samt hos fagdirektøren med ansvar for de fire udvalg med markant merforbrug.

- Jeg finder det stærkt bekymrende, at der i regnskabet for 2019 har vist sig så markante økonomiske afvigelser i forhold til, hvad vi er blevet orienteret om i løbet af året. Det er stærkt kritisabelt, hvis ledelsen i fagudvalgene med underskud enten ikke har opdaget merforbruget, eller ikke har informeret os korrekt om det, skriver Nadia Bruun Thurø (EL) i en mail til TV2 ØST.

Det er byrådet, der træffer den endelige beslutning i sagen på det kommende byrådsmøde torsdag den 12. marts.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Ole Vive (V), der også er formand for økonomiudvalget.

Mest læste

play
Søren Skotte

Politiet blitzer motorcyklist for første gang

play
Politiaktion Grumløse

Over 20 betjente i aktion - flere ulovlige genstande fundet

play

Stort skred ved Møns Klint: - Jorden buldrede og larmede

play
Ærter - ærtehøst

Slut med danske ærter i frysedisken

Se flere