Klassekammerat kritiserer 'fuck'-hilsen: - Det er pinligt, uhøfligt og uopdragent

Årets formentlig mest berømte klassefoto deler vandene. En elev går nu i rette med sin klassekammerat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 15-årig skoleelev har med en slet skjult gestus i form af en strakt langemand skabt stor omtale af et foto, som statsminister Mette Frederiksen (S) fik taget, da hun torsdag besøgte 9.A på Bavneskolen i Dalby i Faxe Kommune.

Således sidder 15-årige Nick Larsen fra 9.A og rækker "fuck-hilsen" til kameraet på et billede af klassen og Mette Frederiksen, som statsministeren efterfølgende har delt på sine sociale medier med "tak for besøget".

quote Så må han sgu lige lette røven og sige noget i stedet for det der

Sophia Krogh, elev, 9.A

Foruden omtaler i diverse medier har også den regeringskritiske gruppe Men in Black set sit snit til at høste lidt omtale af Nick Larsens stille oprør – og gruppen har således sendt rosende ord af sted til den 15-årige skoleelev.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er dog ikke alle elever i 9.A fra Bavneskolen, der bifalder den opmærksomhed, klassekammeratens impulsive udfald har afstedkommet. Bagerst på det meget omtalte billede står nemlig 15-årige Sophia Krogh, der ikke er glad for den negative opmærksomhed, billedet har fået.

- Der er noget, der er forkert – når folk synes, han er den sejeste, fordi han tør at gøre det. Jeg synes ikke, det er sejt – jeg synes, det er pinligt, uhøfligt og uopdragent, siger 15-årige Sophia Krogh fra 9.A og tilføjer:

- Jeg bliver pinligt berørt over at være med på et foto, der bliver brugt som modstand mod Mette (Frederiksen red.).

Det er ikke ytringsfrihed

Sophia Krogh ærgrer sig også over, at hele budskabet med statsministerens besøg er blevet kørt af sporet som følge af klassekammeratens hilsen.

- Jeg synes, at budskabet – som Mette (Frederiksen red.) har sendt ved at besøge os – om at hun gerne vil lytte til os og være der for os, og at hun gerne vil høre, hvad vi har at sige – det bliver tabt i det her, siger hun og tilføjer:

- Jeg føler, at når hun endelig er så sød at komme og besøge os i stedet for at sidde på sin pind, så bliver det ødelagt af, at han (Nick Larsen red.) så får al opmærksomheden, fordi han hurtigt har rakt fingeren frem.

Læs også
Elev rakte 'fuck' på Mette Frederiksens billede: - Jeg er ikke fan af hende
Læs også
Elev rakte 'fuck' på Mette Frederiksens billede: - Jeg er ikke fan af hende

Eleverne havde fået at vide på forhånd, at de "skulle opføre sig pænt", fortæller Sophia Krogh, som samtidig afviser præmissen om, at det skulle handle om ytringsfrihed.

Lige bag statsminister Mette Frederiksen (S) sidder Nick Larsen med strakt langfinger.
Lige bag statsminister Mette Frederiksen (S) sidder Nick Larsen med strakt langfinger. Foto: Mette Frederiksens Facebook-profil.

- Det er ikke ytringsfrihed at give statsministeren fingeren – det er ikke ytringsfrihed at give nogen som helst fingeren, siger hun og tilføjer:

- Hvis han var så meget imod hende (Mette Frederiksen red.), så synes jeg, han kunne ytre sig ved at debattere eller starte en konflikt med hende – det kan godt være, han kun er 15 år – men så må han sgu lige lette røven og sige noget i stedet for det der.

Nick Larsen har selv fortalt til TV2 fredag, at den strakte langemand var "en impulsiv handling" som egentlig ikke var møntet på statsministeren specifikt.

Læs også
9.A fik besøg af statsministeren: - Hvornår får vi vores ungdom tilbage?
Læs også
9.A fik besøg af statsministeren: - Hvornår får vi vores ungdom tilbage?

- Men jeg havde da ikke specielt meget lyst til at få hende på besøg, sagde han og forklarede videre:

- Jeg har lov til at ytre mig, ligesom alle andre også har. Og jeg er glad for den respons, jeg har fået.

Ifølge Nick Larsen forsøgte han under statsministerens besøg at få svar på, hvad personer, der ikke kan tåle vaccinerne, skal gøre, hvis der bliver indført et såkaldt vaccine-pas.


Nyhedsoverblik