Grundejer vil fjerne populær grussti - vækker vrede hos borgere

På Klintevej i Faxe Ladeplads vil en husejer bygge et nyt hus og samtidig fjerne en tilhørende sti, som gør turen til strand og hav kortere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En husejers planer om at fjerne en lille grussti har skabt røre blandt en gruppe borgere i Faxe Ladeplads på Sydsjælland.

Stien ligger på Klintevej og forbinder Alfavej med en offentlig parkeringsplads i nærheden. Hvad vigtigere er dog, at den er en nem smutvej ned til byens smukke strandområde med badebroer, der fører ud i Faxe Bugt, hvorfor den oftest bruges på gåture.

Grusstien er dog privatejet og hører til husnummeret 31 på Klintevej, hvor der står et mindre og gammelt bindingsværkshus. Huset vil dets nye ejer imidlertid rive ned og i stedet bygge en ny og moderne helårsbolig med en stor have vendt mod kysten. Og her vil en befolket grussti være til gene for privatliv, mener ejeren, som vil fjerne stien.

Det fremgår af en anmeldelse, som ejeren har sendt til Faxe Kommune, der skal træffe den endelige afgørelse i sagen. Det skyldes, at stien ligger i åbent land og er omfattet af naturbeskyttelsesloven.

Beslutningen træffes senere på måneden

Ejerens planer giver brugerne af stien ikke meget for.

- Det kan godt være, han synes, det er træls. Men han har mulighed for at være inde i sin have, og hvis han sætter en hæk op, behøver han ikke være generet af nogen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er denne sti, som striden drejer sig om.
Det er denne sti, som striden drejer sig om.

- Det er vores sti, og byen har lov til at have det her område, siger Hanne Løkke Winther, der er en af de mange brugere af stien.

En anden bruger af stien er Jette Johansen, som er gangbesværet og går med stok. Bliver stien nedlagt, vil hendes vej ned til strandområdet bliver syv gange længere, end den er nu.

- Det vil være katastrofalt for mig, hvis den ikke er her, siger hun.

Faxe Kommune er i gang med sagsbehandlingen og forventes at træffe beslutningen i slutningen af december.

Uden at komme med en decideret holdning siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Eli Jacobi Nielsen (DF), at kommunen har en klar strategi på området.

- Det er en generel holdning og et udbredt ønske hos de fleste, at den natur, vi har her omkring os, skal være tilgængelig for borgerne, siger han.

Det har ikke været muligt for TV2 ØST at få en kommentar fra ejeren af grunden.