Forgiftet familie fra Haslev har ingen kommentar

Den forgiftede flygtningefamilie fra Haslev har bedt en advokat undersøge sagen, efter det er kommet frem, at to børn døde af svampeforgiftning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den forgiftede flygtningefamilie, der i oktober måned i Haslev blev udsat for giftige svampe, ønsker ikke at kommentere på afgørelserne.

Det oplyser familien til TV 2.

Meldingen kommer efter, at både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag besluttede at lukke sagen uden at placere et ansvar. De betegner sagen som en ulykkelig hændelse.

quote Med et dødeligt forløb hos flere i den samme familie, så er det grøn eller hvid fluesvamp

Niels Ebbehøj, Giftlinjen

Familien har hele tiden afvist, at de har spist svampe – og særligt ikke fra naturen.

- Vi har ikke samlet svampe eller andet i naturen. Hvorfor skulle vi samle svampe, når de koster 13 kroner i Netto? lød det tilbage i oktober sidste år fra faderen.

Derfor vil de nu nøje læse afgørelserne igennem med deres advokat, efter politiet er nået frem til en anden konklusion.

Politiet tilknappede

Politiet ønsker ikke at sige, hvordan de er nået frem til konklusionen om, at svampene er indsamlet i naturen.

De ønsker heller ikke at oplyse, hvilken svamp, der er tale om. 

Ifølge Niels Ebbehøj, overlæge ved Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, så er grøn fluesvamp dog et godt bud på, hvilken svamp, der er indtaget.

- Med et dødeligt forløb hos flere i den samme familie, så er det grøn eller hvid fluesvamp. Og der er ikke ret mange hvide fluesvampe i Haslev tilbage, siger han.

Budskabet er ikke feset ind

Niels Ebbehøj har dog også en opfordring til dem, der vil ud i naturen og plukke svampe.

- Vi kan godt være en lille smule kede af, at budskabet om at sørge for ordentlig identifikation af svampen inden man kaster sig over at indtage den, ikke er feset ind. Vi siger igen og igen: Sørg nu for at tage en plantebog med, sørg nu for at tage en svampebog med, siger Niels Ebbehøj. 

- Vi siger det selvfølgelig ikke på alle mulige sprog. Tidligere havde vi det liggende på vores hjemmeside på 30 forskellige sprog, da der kom mange flygtninge op igennem Europa for et par år siden – og de spiste svampe undervejs. Der var også nogle, der døde, siger Niels Ebbehøj.