Haslevfamiliens læge efter forgiftning: Vi er stadig påvirkede af sagen

Selvom lægehuset i Haslev er blevet renset for skyld i forbindelse med en families svampeforgiftning sidste år, så fylder sagen stadig meget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det var meget alvorligt, og det er noget, der stadig påvirker arbejdet på klinikken meget.

Sådan lyder meldingen fra Ulrik Hesislev, der er ud over at være formand for de praktiserende læger i Region Sjælland også var familielæge for Haslevfamilien. Han var dog på ferie i den uge, hvor det hele gik galt.

quote Jeg ved ikke, om man kan beskrive afgørelsen som en lettelse, for hele sagen har påvirket os alle dybt her i Haslev lægehus

Ulrik Hesislev, familiens læge

Lægerne i Haslev bliver sammen med blandt andet vagtlægen og Næstved Sygehus tirsdag renset for skyld i sagen af Styrelsen for Patientsikkerhed, der af egen drift har behandlet sagen.

- Vi er glade for, at der nu er kommet en konklusion i sagen. Og både politiets og Styrelsen for Patientsikkerheds konklusioner er taget til efterretning. Men vi er stadig dybt påvirkede over, at to børn mistede livet, siger Ulrik Hesislev til TV ØST.

Frifindelse er ingen trøst

Sagen er efterfølgende blevet undersøgt af først Region Sjælland og siden Styrelsen for Patientsikkerhed, der tog sagen på af egen drift.

De har alle fastslået, at både Lægehuset i Haslev, Næstved Sygehus, vagtlægen og øvrige hospitaler i Region Sjælland og Region Hovedstaden har handlet fagligt uangribeligt i sagen. 

At styrelsen nu er kommet med deres redegørelse er dog ingen trøst for lægen i Haslev.

- Jeg ved ikke, om man kan beskrive afgørelsen som en lettelse, for hele sagen har påvirket os alle dybt her i Haslev lægehus, siger Ulrik Hesislev.

Svampe plukket i naturen

Den 19. oktober sidste år døde to børn og yderligere 10 personer blev indlagt på sygehuse rundt om på Sjælland.

I dag, torsdag, er det kommet frem, at det er svampe plukket i naturen, der var skyld i børnenes død. 

- Det er et tragisk ulykkestilfælde i forbindelse med indtagelse af svampe plukket i det fri. Der er ikke i de undersøgelser, vi har lavet, grund til at tro, at der er sket en forbrydelse, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til TV ØST.

Søren Ravn-Nielsen ønsker ikke at svare på, hvilke svampe der er tale om, eller hvor de i givet fald skulle være plukket.