¨

Efter pesticidfund: Endnu en kommune tester drikkevandet

Det er vandet fra Haslev vandværk og fire boringer, der skal kontrolleres. Vandet derfra forsyner cirka 5.500 husstande i Haslev-området. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Vandboringerne ved Haslev skal nu kontrolleres for den type pesticid, der tidligere er blevet fundet i Slagelse.

Pesticidfundet i Slagelse forsætter med at lave ringe i drikkevandet i de omkringliggende kommuner.

Senest i Faxe Kommune, hvor boringer i og rundt om Haslev nu skal tjekkes. Det fortæller Henrik Ellermann, direktør i Faxe Forsyning: 

- Vi har selv taget initiativ til kontrolmålingen, så vi er på den sikre side og vores forbrugere kan føle sig trygge.

Læs også "Det kan blive et større problem, end vi lige tror"

Sagen begyndte, da målinger i Esbjerg, Odense og Slagelse for nylig viste, at pesticidresten desphenyl-chloridazon findes i drikkevandet. Mængderne er angiveligt ikke sundhedsskadelige, men alligevel førte de til, at Miljøstyrelsen fredag indkaldte vandværker og andre parter til møde om situationen.

I Slagelse blev der også hurtigt iværksat en omfattende test af alle kommunens vandboringer. Efterfølgende har flere andre kommuner på Sjælland og øerne valgt at følge trop og undersøge, om deres drikkevand er inficeret.

Læs også Efter pesticidefund i Slagelse: Styrelse indkalder til møde med vandværker

Og nu altså også i Faxe.

- Vi forventer ikke at finde noget, men der er sikkert mange forbrugere, der er bekymrede efter at have hørt om fund af pesticidet andre steder i landet, siger Henrik Ellermann.

Det er vandet fra Haslev vandværk og fire boringer, der skal kontrolleres. Vandet derfra forsyner cirka 5.500 husstande i Haslev-området. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App