Dreng anholdt for at sælge kanonslag på Snapchat

Flere unge har købt kanonslag af en dreng fra Faxe, som opbevarede over 100 kanonslag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom nytårsaften for længst er overstået, fylder sager om ulovligt fyrværkeri og kanonslag stadig en del hos politiet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Senest blev en 19-årig kvinde fra Nakskov tirsdag klokken 17.49 sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven, fordi politiet under en ransagning fandt 17 kanonslag hos den unge kvinde. Derefter blev det ulovlige fyrværkeri konfiskeret.

quote Han lå inde med over 100 kanonslag, som han havde købt via Snapchat

Jesper Bruus, politikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Det er ifølge politiet primært fra begyndelsen af december og frem til midten af januar, at sagerne om ulovligt fyrværkeri og kanonslag topper.

Drengen indrømmede det hele 

Politiet kunne blandt andet i december konfiskere et stort lager af kanonslag i Faxe, som en dreng under 15 år solgte via det sociale medie Snapchat.

- Vi fik nogle anmeldelser om en knægt i Faxe, der solgte kanonslag via Snapchat, siger Jesper Bruus, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og daglig leder af lokalpolitiet i Vordingborg, Næstved og Faxe kommuner.

To lokalbetjente undersøgte sagen og gennem nogle andre unge, som havde købt kanonslag af den mindreårige fra Faxe, fandt politiet frem til drengens bopæl.

- Han lå inde med over 100 kanonslag, som han havde købt via Snapchat. Han ville selvfølgelig ikke sige, hvor han havde det fra. Men han erkendte, at han havde solgt nogle kanonslag videre, siger Jesper Bruus.

Kan ikke straffes

Politiet konfiskerede alle kanonslag, anholdt drengen og havde en såkaldt bekymringssamtale med ham. Drengen kan dog ikke straffes, fordi han er under 15 år.

- Det var en rigtig fin samtale, og han var godt klar over, at han ikke skulle gøre det igen. Gudskelov har størstedelen af de unge, som vi har inde til en bekymringssamtale, opført sig godt bagefter, siger Jens Bruus.

Hos politiet tager man sager om salg kanonslag og andet ulovligt fyrværkeri meget alvorligt.

- Noget af det, som sælges videre, er hjemmelavet, og det er meget farligt at have noget, som er hjemmelavet, siger Jesper Bruus.

Hvis man har kendskab til sager, hvor folk sælger ulovligt fyrværkeri eller kanonslag, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.