10-årig pige fik fyrværkeri i øjnene - behandles på Rigshospitalet

En 10-årig pige fra Slagelse er kommet til skade, efter hun fandt noget fyrværkeri, der ikke var afskudt. Pigen behandles på Rigshospitalet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En pige på 10 år fra Slagelse er natten til fredag blevet behandlet på Rigshospitalets traumecenter, efter hun torsdag aften fandt noget fyrværkeri, som ikke var afskudt. Ifølge en pårørende er hun skadet i øjnene og på hånden. Hun er opereret fredag og skal igen behandles søndag.

- Jeg kan bekræfte, at politiet torsdag klokken 16.55 fik en anmeldelse om, at en 10-årig pige var kommet til skade efter at have antændt noget fyrværkeri, hun havde fundet og som ikke var afskudt. Det skete på Albert Ibsensvej i Slagelse, oplyser Palle O. Hansen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Artiklen fortsætter efter dette tweet.

Pigen blev overført til behandling på Rigshospitalet, og er ifølge politiet uden for livsfare.

- Ifølge de oplysninger vi fik torsdag eftermiddag, er hun uden for livsfare, og vi har ikke nogen yderligere oplysninger om skadernes omfang eller hendes helbredstilstand, oplyser pressemedarbejder Palle O. Hansen.

Pårørende advarer andre på Facebook

TV2 ØST har været i kontakt med en af pigens pårørende. Den ene var sammen med den 10-åriges mor med til behandlingen på Rigshospitalet hele natten.

Hun har skrevet på Facebook og advaret andre børn og unge i en lokal, lukket gruppe.

Jeg bliver nødt til at advare alle børn og voksne herinde om det krudt, der ligger derude. I må ikke røre det, skriver hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Facebook

Politi: Lad vær med at samle fyrværkeri op

Politiet oplyser, at de har undersøgt sagen nærmere, men kommer ikke til at foretage sig yderligere.

- Politiet undersøgte området i går eftermiddags, men der ingen tegn på, at der er foregået noget strafbart. Derfor foretager politiets sig heller ikke yderligere på det foreliggende grundlag, siger Palle O. Hansen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har skrevet en advarsel på Twitter og i deres døgnrapport:

Der kan stadig ligge rester af fyrværkeri fra nytårsdagene rundt omkring – og noget af det er måske ikke affyret. Politiet opfordrer til stor forsigtighed ved fund af fyrværkeri, der ikke er sprængt eller antændt. Lad være med at samle det op – underret gerne politiet.

I alt er 228 personer blevet behandlet for skader med fyrværkeri nytårsaften og nytårsdag. Heraf er 40 personer fra Region Sjælland. Sammenligner man med befolkningstallet er Region Sjælland den region, hvor flest er kommet galt afsted.