Campingpladser i stor fremgang: - Vi ser mange gengangere i år

En stor gruppe mennesker har ifølge lejrchef Elsebeth Larsen fået øjnene op for campinglivet. Camping-sammenslutning melder om stor salgsfremgang.

Påsken plejer at være sæson for den første bølge af udenlandsrejser. Men charterflyene står som bekendt tavse hen i lufthavnene, og grænserne er mange steder så godt som hermetisk lukkede. Denne cocktail har imidlertid skabt travlhed fra dag et med påskens sæsonstart på flere af regionens campingpladser.

quote Det ser rigtig godt ud for vores campingplads, vi har fuldt hus med gæster på camping, i telt og i hytter,

Elsebeth Larsen, lejrchef, Vemmetofte Strand Camping

2021 tegner således til at blive endnu et år, hvor mange danskere har vendt blikket mod hjemlige rejsemål, og det mærker man hos Vemmetofte Strand Camping, hvor efterspørgslen har været så stor, at lejrchef Elsebeth Larsen må melde alt udsolgt.

- Det ser rigtig godt ud for vores campingplads. Vi har fuldt hus med gæster på camping, i telt og i hytter, siger hun til TV2 ØST.

For en campingplads starter sæsonen som hovedregel med påskehelligdagene, og disse helligdage er derfor ifølge Elsebeth Larsen også særligt vigtige i forhold til at komme godt fra start.

- For vores campingplads er det det allervigtigste. Det er starten på sæsonen, og det er starten på foråret, siger hun.

På Vemmetofte Strand Camping er der udsolgt i påsken på trods af, at hverken tyskerne eller hollænderne har måttet rejse hertil – to nationer som ellers er vigtige for campingpladsens indtjening.
På Vemmetofte Strand Camping er der udsolgt i påsken på trods af, at hverken tyskerne eller hollænderne har måttet rejse hertil – to nationer som ellers er vigtige for campingpladsens indtjening. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

En hyggelig ferieform

Ifølge lejrchefen har mange danskere netop fået blikket op for campinglivet i jagten på et alternativ til udlandsrejsen.

- I forhold til sidste år er der mange gengangere, men sidste år var der mange nye, der kom hertil. Det gjorde de netop, fordi de ikke kunne komme til udlandet, siger Elsebeth Larsen.

Ifølge statistikkerne er både hollændere og tyskere væsentlige for de danske campingpladsers indtjening – men trods lukkede grænser har de danske campister formået at udligne fraværet af udenlandske gæster på de godt 300 enheder, Vemmetofte Strand Camping råder over.

En af dem er Anne Thorning-Holst fra Nykøbing Falster. Efter at hun og familien forsøgte sig med camping første gang i efteråret, har de nu lejet sig ind på en plads for hele foråret og anskaffet sig egen campingvogn.

- Det har vi gjort, fordi det er rigtig skønt at holde ferie med sine børn på en campingplads – det er lige så meget afslapning for de voksne som for børnene, siger hun til TV2 ØST.

- Vi faldt bare pladask for den her plads – her er simpelthen så hyggeligt.

Og for hende at se er camping at foretrække over rejser til udlandet.

- Man kan måske godt gøre noget lignende i udlandet – men slet ikke på samme måde, for her kommer man også i snak med en masse mennesker, som man ikke gør på en charterferie.

Anne Thorning-Holst og familien prøvede campinglivet i efteråret 2020, og siden har de været så glade for det, at de nu har booket sig ind for hele foråret.
Anne Thorning-Holst og familien prøvede campinglivet i efteråret 2020, og siden har de været så glade for det, at de nu har booket sig ind for hele foråret. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Store forventninger til 2021

Hos Campingpladsernes sammenslutning DK-Camp, der repræsenterer 220 campingpladser landet over, er meldingen, at 2021 forventes at blive et godt år:

- Der er kæmpestore forventninger til 2021. Salgstallene på både nye og brugte campingvogne er skudt i vejret. I en rundspørge blandt vores medlemmer, som blev foretaget for tre uger siden, sagde næsten 70 procent, at de har solgt mere i højsæsonen, end de havde sidste år, siger Maria Nielsen, sekretariatschef i DK-Camp.

Ifølge DK-Camp lå salget for 2020 nogenlunde på niveau med forudgående år.

I modsætning til det kunne fire af de store danske rejseselskaber forleden meddele Ritzau, at salget her lå på blot 25-30 procent af et normalt år uden corona.

Ifølge en Voxmeter-måling foretaget for Ritzau mellem den 5. og 11. marts er danskerne meget usikre på sommerferien. Lidt over halvdelen af de adspurgte svarede her, at de ikke forventer, at det bliver muligt at rejse til udlandet til sommer.