Amalie smidt ud af bosted: - Jeg føler mig forrådt og svigtet

22-årige Amalie har skrevet et brev til botilbuddet Forkantens direktør, efter hun er blevet smidt ud, fordi hendes mor har rejst kritik af tilbuddet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

22-årige Amalie, der er autist og udviklingshæmmet, er blevet bedt om at fraflytte botilbuddet Forkanten i Haslev i Faxe Kommune.

Men det er ikke, fordi Amalie har gjort noget forkert. Det har derimod hendes mor, Betina Baden, hvis man spørger direktøren af Forkanten, Henrik Friis.

I sin opsigelse af Amalie skriver Henrik Friis: 

”Opsigelsen er ikke begrundet i forhold omkring Amalie. Hun både udvikler sig og trives fint i vore regi. Derimod er Amalies mors adfærd af en fuldstændig uacceptabel karakter.”

Efter den 31. maj må Amalie derfor ikke længere bo på Forkanten.

- Hun blev meget chokeret og græd. Helt spontant begyndte hun at sige de ting, hun gerne ville sige til direktøren. Hun skrev i en halv time, to hele sider. Hun synes, det er forkert, at hun er blevet smidt ud på grund af noget, hendes mor har gjort, siger Betina Baden.

Artiklen fortsætter under brevet.

Læs hele brevet, som Amalie har skrevet til Forkantens direktør, her:

 
 
 
 

Forkantens direktør Henrik Friis vil ikke kommentere Amalies sag, da han mener, der er tale om personforhold, men siger til TV ØST:

- Alle vores beboere er her på en samarbejdsaftale med en hjemkommune og os, og der har vi nogle aftaler i de kontraktmæssige forhold, hvor der også er nogle opsigelsesvarsler. Så det er et helt almindeligt vilkår, lyder det fra Henrik Friis.

Læs Amalies brev