Politiet undersøger sø i Emilie Meng-sag

Politiet vil i de kommende dage gennemføre undersøgelser af søen i Regnemarks Bakke ved Borup, hvor Emilie Meng fra Korsør blev fundet dræbt i 2016.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet vil i de kommende dage gennemføre undersøgelser af søen i Regnemarks Bakke ved Borup, hvor Emilie Meng blev fundet dræbt den 24. december 2016.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Selv om findestedet tidligere er blevet undersøgt af politiets teknikere, har den ekstraordinære varme sommer givet politiet mulighed for yderligere undersøgelser, da søen nu er delvist udtørret.

quote I så stor en sag, som den her, skal vi sikre os, at der ikke er noget, vi kan have overset.

Kim Kliver, politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet oplyser, at man ikke har yderligere kommentarer til de konkrete undersøgelser, og der gives ikke interviews i denne anledning.

Specialgruppe undersøger sagen

Drabsefterforskningen tog i forrige uge en usædvanlig drejning, da politiet meldte ud, at man nedsatte en specialgruppe til at bistå ved den videre efterforskningen.

Usædvanligt, fordi justitsminister Søren Pape Poulsen (K) efter alt at dømme ifølge Ritzau har haft noget at skulle have sagt i den forbindelse.

Politiet har tidligere undersøgt området ved Regnemarks Bakke.
Politiet har tidligere undersøgt området ved Regnemarks Bakke. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Mai-Brit Storm Thygesen er bistandsadvokat for Meng-familien, og hun har sammen med Emilie Mengs forældre holdt et møde med justitsministeren. De mente, at der var mangler i efterforskningen af sagen.

Efter mødet blev der afholdt et nyt møde. Denne gang sad Mai-Brit Storm Thygesen til bords med rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, rigsadvokat Jan Reckendorff og politidirektør Lene Frank fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Og efter det møde blev der altså nedsat en specialgruppe med erfarne efterforskere fra andre politikredse.

Skal gennemgå 3,4 millioner oplysninger

Gruppen af specialister består af op mod 10 personer fra Drabsafdelingen i Københavns Politi, men også betjente fra andre politikredse og Rigspolitiet, der skal prøve at opklare sagen.

De har undersøgt sagen siden den 28. august og skal blandt andet gennemgå i alt 3,4 millioner oplysninger, som politiet har liggende i sagen om Emilie Meng. 

 
  Foto: TV ØST

Ingen af de udvalgte specialister har tidligere siddet på sagen.

- Det er dels analytikere og dels erfarne efterforskere og erfarne efterforskningsledere, som skal foretage en gennemgang af efterforskningsmaterialet, udtalte Kim Kliver, politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, tidligere til TV ØST.

- De skal se nye sammenhænge og undersøge, om der er noget, vi har overset. De skal med friske øjne gennemgå sagen, tilføjede han.

Til spørgsmålet om politiet ikke havde været dygtige nok, svarede politiinspektør Kim Kliver:

- I så stor en sag, som den her, skal vi sikre os, at der ikke er noget, vi kan have overset. Det er i alles interesse. Vi har endnu ikke fundet gerningsmanden, og i sådan en sag, som den her, skylder vi, at vi har fulgt alle muligheder, der er.

Folk lagde blomster og tændte lys ved Regnemarks Bakke, efter Emilie Meng blev fundet dræbt i området.
Folk lagde blomster og tændte lys ved Regnemarks Bakke, efter Emilie Meng blev fundet dræbt i området. Foto: TV ØST

Emilie Meng blev sidst set en tidlig morgen i juli i 2016, da hun tog afsked med sine veninder på Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Først et halvt år senere blev liget af teenageren juleaftensdag fundet i en sø nær Borup på Midtsjælland.

Politiet har tidligere undersøgt området ved Regnemarks Bakke. Klippet er fra den 26. december 2016.