Specialister kulegraver drabet på Emilie Meng - skal igennem 3,4 millioner data

Dansk politi har nedsat en gruppe af erfarne efterforskere, der skal gå Emilie Meng-sagen igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gruppe erfarne efterforskere har siden 28. august siddet sammen for at gennemgå i alt 3,4 millioner oplysninger, som politiet har liggende i sagen om Emilie Meng. 

Det skriver DR Nyheder.

Gruppen af specialister består af op mod 10 personer fra Drabsafdelingen i Københavns Politi, men også betjente fra andre politikredse og Rigspolitiet, der skal prøve at opklare sagen. 

quote De skal med friske øjne gennemgå sagen

Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Gruppen skal se på sagen med friske øjne

Ingen af de udvalgte specialister har tidligere siddet på sagen.

- Det er dels analytikere og dels erfarne efterforskere og erfarne efterforskningsledere, som skal foretage en gennemgang af efterforskningsmaterialet, siger Kim Kliver, politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

- De skal se nye sammenhænge og undersøge, om der er noget, vi har overset. De skal med friske øjne gennemgå sagen.

Men har I ikke selv været dygtige nok?

- I så stor en sag, som den her, skal vi sikre os, at der ikke er noget, vi kan have overset. Det er i alles interesse. Vi har endnu ikke fundet gerningsmanden, og i sådan en sag, som den her, skylder vi, at vi har fulgt alle muligheder, der er.

Politiets nye undersøgelsesværktøj tages i brug

Politiet har fået et nyt teknisk it-system Polintel, som er anledningen til, at der nu er nedsat en specialist-gruppe, der endnu engang skal kulegrave Emilie Meng-drabet.

- Det her nye undersøgeleselement gør, at vi nu kan lave en ny gennemgang af de 3,4 millioner data, som indbefatter telefonoplysninger, biloplysninger, spor og personer, siger Kim Kliver.

Parallelt med, at den her gruppe sidder og arbejder og gennemgår hele materialet, kører en efterforskning ved siden af med en række afhøringer og en række undersøgelser.

- Vi er mest optaget af, både i forhold til dem, der har mistet et familiemedlem, men også i forhold til den samlede retsfølelse, at vi gør det bedst muligt, siger Kim Kliver, som har store forhåbninger om resultatet.

- Der er klart, at vi håber på at finde gerningsmanden. 

Se interviewet med Kim Kliver, politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, i videoen herunder: