Coronavirus kan mærkes i morgentoget: - Der er vel en tredjedel færre passagerer

Statsministerens opfordring til at undgå rejser i myldretiden satte allerede her til morgen sit præg på togene fra Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag morgen på Næstved Station er for de rejsende som så mange andre - og så alligevel ikke. For fra højtalerne lyder der en henstilling:

- På grund af coronavirus anbefaler myndighederne, at vi tager hensyn til hinanden ved at holde afstand og rejse udenfor myldretiden, hvis dette er muligt. Er du syg, eller formoder du at være smittet, skal du ikke rejse med bus eller tog, siger stemmen i højtaleren.

quote Der er vel en tredjedel færre

Dorthe Ibsen, togpendler, Næstved

Og kigger man ind i toget, er der også færre med lyder vurderingen fra flere rejsende, som TV2 ØST møder på perronen i Næstved.

- Jeg så det allerede i går på hovedbanen, da jeg skulle hjem. Toget var halvt fyldt i myldretiden. I dag kan jeg se, det ser mindre ud, end det plejer at være. Så jo, det er anderledes, siger Kim Løfholm fra Næstved, der har forståelse for, at folk tager deres forholdsregler.

Artiklen fortsætter under billedet

Jeg så allerede i går på hovedbanen, da jeg skulle hjem. Toget var halvt fyldt i myldretiden, siger Kim Løfholm fra Næstved.
Jeg så allerede i går på hovedbanen, da jeg skulle hjem. Toget var halvt fyldt i myldretiden, siger Kim Løfholm fra Næstved. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Selv har han dog ikke planer om at ændre så meget ved sine rejsevaner.

- Jeg har ikke umiddelbart gjort noget anderledes. Jeg tager toget lidt tidligere i dag, men det er fordi, jeg skal tidligere på arbejde, siger Kim Løfholm fra Næstved, der understreger, han føler sig tryg ved at tage toget.

En tredjedel færre

Dorthe Ibsen fra Næstved er også med toget denne onsdag morgen. Hun ville gerne undgå toget i myldretiden, men jobbet på et hospital gør det svært at ændre på mødetiden.

ØStbanen
Læs også
Kampen mod corona sætter stopper for propfyldte tog og busser
ØStbanen
Læs også
Kampen mod corona sætter stopper for propfyldte tog og busser

- De står og venter på mig, og vi er i beredskab på hospitalerne, så jeg bliver nødt til at møde ind, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Jeg synes ikke, der er så mange i dag – men det er kun glædeligt, for jeg har ikke mulighed for at lave om på min arbejdstid, siger Dorthe Ibsen fra Næstved.
Jeg synes ikke, der er så mange i dag – men det er kun glædeligt, for jeg har ikke mulighed for at lave om på min arbejdstid, siger Dorthe Ibsen fra Næstved. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Er alt som det plejer på stationen i dag?

- Jeg synes ikke, der er så mange i dag – men det er kun glædeligt, for jeg har ikke mulighed for at lave om på min arbejdstid, siger hun og kigger ned ad perronen.

- Der er vel en tredjedel færre passagerer.

Undgå rejser i myldretiden

Dorthe Ibsen bakker op om de tiltag, som i går blev sat i værk for at begrænse smittespredningen. Hun tager også sine egen forholdsregler.

- Jeg arbejder på et hospital. Jeg ved godt, hvordan vi prøver at undgå smittefare. Jeg nyser i ærmet og kigger væk, hvis jeg skal hoste, siger hun.

Kigger man ind i toget, er der færre med toget, lyder vurderingen fra flere rejsende, som TV2 ØST har talt med på første dag efter statsministerens opfordring til at undgå rejser i myldretiden.
Kigger man ind i toget, er der færre med toget, lyder vurderingen fra flere rejsende, som TV2 ØST har talt med på første dag efter statsministerens opfordring til at undgå rejser i myldretiden. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

I går, tirsdag, fortalte statsministeren på et pressemøde, at man nu henstiller til, at transportselskaberne ikke tager flere rejsende med, end der er sæder, ligesom de rejsende blev opfordret til at rejse uden for myldretiden.

Alt sammen med det formål at begrænse risikoen for smitte med coronavirus.

Håndsprit både før og efter bussen

Imens flere af de pendlere, TV2 ØST har mødt her til morgen, fortæller, at de tager situationen med de nye coronavirus-forholdsregler på busser og tog med ro, så er Helena Nielsen, gymnasieelev i Næstved, mere bekymret.

Artiklen fortsætter under billedet

Jeg tager håndsprit på både før og efter bussen og vaske hænder så tit som muligt, fortæller Helena Nielsen (th), gymnasieelev i Næstved.
Jeg tager håndsprit på både før og efter bussen og vaske hænder så tit som muligt, fortæller Helena Nielsen (th), gymnasieelev i Næstved. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Hun tager hver morgen bussen til byens gymnasium, hvor der er mange passagerer med.

- Jeg synes, det er forfærdeligt for os, der tager bussen og offentlig transport. Vi har en risiko for at få coronavirus. Jeg synes, det er forfærdeligt, at selvom det ikke kan gå så meget ud over mig, kan det ramme de ældre, fordi jeg kan give det videre, siger hun.

Hun forklarer, det er lidt svært at undgå myldretiden, når man også skal passe skolen, så hun tager sine forholdsregler.

- Jeg tager håndsprit på både før og efter bussen og vasker hænder så tit som muligt.

Ifølge Danmarks Statistik rejser der i gennemsnit 114.400 passagerer om dagen alene med tog øst for Storebælt. Opgørelsen baserer sig på tal for 2018.


Nyhedsoverblik