Virksomhed holdt åbent trods corona - satte sort tape for vinduerne

Ejeren af en servicevirksomhed i Skælskør overtrådte det nye forbud om ikke at holde åbent for at begrænse smitten med coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kommer til at koste ejeren af en servicevirksomhed i Skælskør dyrt, efter vedkommende i weekenden valgte at overtræde det nye forbud om ikke at holde åbent for at begrænse smitten med coronavirus.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Det her er noget, vi tager alvorligt

Peter Skriver Flannum-Larsen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Nogle vidner har set kunder komme til og fra stedet. Derfor sendte vi vores indsatsleder afsted, som fandt kunder på stedet og tydelige tegn på, at der var blevet drevet erhverv, siger Peter Skriver Flannum-Larsen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Indehaveren havde desuden dækket facadevinduerne med sort tape for at skjule, at man stadig drev erhverv, tilføjer han.

Risikerer hård straf ved gentagelse

Derfor er indehaveren blevet siget for at overtræde loven og skal nu betale en bøde på 5.000 kroner.

- Det her er noget, vi tager alvorligt, og der er jo en grund til, at nogle butikker skal holde lukket for at begrænse smitterisikoen med coronavirus, siger Peter Skriver Flannum-Larsen.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilken virksomhed der er tale om.

Men Peter Skriver Flannum-Larsen oplyser, at det drejer sig om en servicevirksomhed såsom frisører, massører, tatovører og kosmetologer, hvor man har tæt fysisk kontakt til kunderne.

- Det var på baggrund af den nye lovgivning på området, at vi rykkede ud til stedet. Der er i loven også indført skærpende foranstaltninger, så hvis det gentager sig, slår straffen hårdere, siger Peter Skriver Flannum-Larsen.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Nick Abildgaard

Regeringen forbyder forsamlinger på over 10 personer

Det var på et pressemøde tirsdag aften den 17. marts, at statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede flere nye tiltag, der skal bremse spredningen af coronavirus i Danmark.

Fra onsdag den 18. marts gjorde regeringen det forbudt at opholde sig over 10 personer sammen, ligesom alle fitnesscentre, solcentre, frisører, tatovører skulle lukke ned for en periode. Det samme gælder natklubber, barer og vandpibecaféer, arkader og store indkøbscentre.

Restauranter, caféer og spisesteder skal ligeledes holde lukket. Men det vil fortsat være tilladt at lave take away.

I første omgang gjaldt forbuddet til den 30. marts, men det blev sidenhen forlænget til og med 13. april.

Politiet sætter i den periode ekstra mandskab på gaderne for at forklare om blandt andet forsamlingsforbuddet. De vil ikke trænge ind i private hjem, men kommer og lukker festen, hvis der spilles høj musik, og naboerne ringer.