Veloverstået vaccinationsdag: - Vi er kede af, at Johnson & Johnson ikke kommer

Anden etape af den store vaccine-generalprøve løb af stablen i Region Sjælland i dag – samme dag som Johnson & Johnson-vaccine tages ud af planen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15.700 borgere blev vaccineret mandag 21 forskellige steder i regionen.

- Det er gået rigtig godt. Vi har vaccineret i 21 centre i dag og alle steder har vi haft en oplevelse af, at det er gledet rigtig godt, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, til TV2 ØST.

I Slagelse har de skulle vaccinere 2.000 borgere i de 32 opstillede båse. Det er op til 1.000 flere personer, end de normalt vaccinerer på teststedet.

Johnson og Johnson-vaccine tages ud af plan

Samtidig med, at Regionen gør klar til at opskalere deres vaccinationsplan, er det i dag blevet offentliggjort, at Johnson & Johnson-vaccinen tages ud af det danske vaccinationsprogram.

Vaccinen tages ud af programmet, fordi den er blevet sat i forbindelse med en række sjældne blodpropper.

quote Selvfølgelig er vi kede af, at Johnson & Johnson ikke kommer

Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland

Patienterne fra USA med blodpropperne havde et sygdomsbillede, der minder meget om det, man så ved visse patienter, der havde fået vaccinen fra AstraZeneca.

- Vi har også lige fået beskeden i dag, og det vi oplever i vaccinationsprogrammet er, at der tit sker tilpasninger, og det betyder selvfølgelig, at vi skal tilbage og regne på det. Men det skal vi nok finde ud af, hvordan vi håndterer, siger direktør Trine Holgersen fra Det Nære Sundhedsvæsen.

- Vi glæder os til, at der kommer flere vacciner, og vi er sådan set klar til at modtage de vacciner, der kommer, men selvfølgelig er vi kede af, at Johnson & Johnson ikke kommer. For vi vil jo gerne sikre, at borgerne i Region Sjælland kan blive vaccineret.

Undgik kø denne gang

For et par uger siden gennemførte Region Sjælland første etape af den store generalprøve, og i dag var turen så kommet til, at borgerne skulle have deres andet stik.

Sidste gang var mange borgere mødt op i alt for god tid, hvilket skabte kø flere steder.

- Vi har ikke haft kø, vi har kun haft nogle enkelte steder, hvor man har ventet nogle få minutter. Vi har arbejdet med nogle af de ting, vi lærte fra første gang, og det viser, at vi kan få det til at glide, og det er vigtigt for os, for når vi kommer til den her situation, hvor vi skal vaccinere så mange hver dag, så vil vi gerne være helt klar, siger direktør Trine Holgersen.

15.750 borgere er kørt igennem på én dag

Ifølge direktøren i Det Nære Sundhedsvæsen er anden etape af den store generalprøve gået lige efter bogen og er forløbet ganske godt.

Hvad tager I med jer fra i dag?

- Det kommer vi til at evaluere på. Vi kan i hvert fald sige, at det her med kø og trafikale problemer, vi oplevede for nogle uger siden, dem har vi fået løst med de tilpasninger, vi har fået lavet nu. Men nu er der måske nogle andre ting, vi skal have samlet op på de kommende dage, siger Trine Holgersen fra Det Nære Sundhedsvæsen.

- Samtidig er det selvfølgelig vigtigt for os at sige, at vi får så mange borgere igennem. Vi får 15.750 borgere igennem i dag og for dem er det selvfølgelig vigtigt at få andet stik og blive færdig med deres vaccination.