Unge uddannes til legeambassadører - skal hjælpe med aktiviteter i skoler

Gerlev Idrætshøjskole og Slagelse Kommune samarbejder om at give børn i de genåbnede skoler nye aktiviteter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natascha Sonne og 18 andre unge fra Slagelse Kommune er i gang med et særligt kursus i at blive legeambassadører.

- Der er rigtig mange lege, som har noget at gøre med fysisk kontakt imellem børn, og der skal vi prøve at finde et alternativ til, hvordan man så gør det, siger Natascha Sonne.

Formålet er, at de unge skal hjælpe til i de travle institutioner og skoler og sikre den gode leg.

- Det er jo oplagt, specielt når børnene skal være mere ude, som vi siger i øjeblikket, så er det helt oplagt, at der er nogen, som kan lege med dem og måske få nye input til, hvordan man kan lege forskelligt og sørge for, at børnene får bevæget sig, måske uden at opdage det, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

quote Det er helt oplagt, at der er nogen, som kan lege med dem

John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune

Projektet er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og Gerlev Idrætshøjskole, der netop er eksperter  i leg, og højskolen var ikke i tvivl om, at de skulle være en del af projektet.

- Vi håber, at vi kan være med til at bidrage til, at børn ude i daginstitutioner og skoler får mulighed for at lege, bruge deres krop, bevæge sig og have det sjovt, og bruge legen som et dannelsesredskab, siger Tania Dethlefsen, forstander på Gerlev Idrætshøjskole.

Kursus aktiviteterne er skræddersyet efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
Kursus aktiviteterne er skræddersyet efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Alle parter får noget ud af projektet

Kurserne afholdes over to dage med højest ti deltagere per instruktør. Kursus aktiviteterne er skræddersyet efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer og deltagerne vil efter endt kursus tage et stort katalog af aktiviteter med ud i den pædagogiske hverdag i skolerne og dagtilbuddene.

I løbet af de næste to dage, skal de unge lære forskellige lege, og hvordan man sætter dem i gang. I sidste ende, er det ikke kun børnene, der får en masse ud af projektet.

- Det er en supergod aftale, som har mange vindere. For det første er der nogle børn ude i daginstitutionerne og skolerne i Slagelse Kommune, som får et korps af unge, der kan lege med dem og der er nogle unge ledige, som får mulighed for at dygtiggøre sig og lave noget meningsfuldt her i coronatiden, siger forstander Tania Dethlefsen.

Formålet er, at ambassadørerne skal hjælpe til i de travle institutioner og skoler og sikre den gode leg.
Formålet er, at ambassadørerne skal hjælpe til i de travle institutioner og skoler og sikre den gode leg. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Natascha Sonne er en af de mange unge, der venter på at begynde sin uddannelse efter sommerferien og for hende, var det en god måde at udnytte tiden på.

- Jeg brænder meget for børn og interesserer mig for meget det, så jeg synes, det var en oplagt mulighed for at komme ud og hjælpe, når de er så presset, som de er. Jeg synes, det er et vanvittig godt koncept, at man får lov til at komme ud og lege med børnene, siger Natascha Sonne.