TV2 ØST Løbet bliver aflyst i år

Der bliver ikke nogen løbefest i TV2 ØSTs sendeområde i år. Arrangørerne har besluttet at aflyse TV2 ØST Løbet 2020 på grund af coronavirussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den første søndag i maj plejer at stå i løbets tegn i TV2 ØSTs sendeområde, når op mod 2000 familieløbere samles til det årlige TV2 ØST-løb. Sådan bliver det ikke i år.  

TV2 ØST, DGI og Guldborgsund Kommune er nemlig fredag blevet enige om at aflyse TV2 ØST Løbet 2020, der skulle være løbet af stablen søndag den 3. maj i Nykøbing Falster. 

quote Vi er klar til at hjælpe deltagerne med at få refunderet deltagergebyr og andre spørgsmål, der måtte opstå i kølvandet

Lasse Russotti, projektleder i DGI Midt- og Vestsjælland

- Det er naturligvis ærgerligt, at vi for første gang i løbets historie må aflyse, men intet må skygge for, at vi kommer coronavirus til livs. Og med tanke på at rigtig mange arrangementer i disse dage flyttes til efter sommerferien, giver det ikke mening at presse TV2 ØST Løbet ind i en i forvejen hårdt presset løbskalender, siger Vagn Petersen, direktør på TV2 ØST og fortsætter:

- Så hellere vente til den første søndag i maj næste år, hvor jeg glæder mig til at byde rigtig mange velkommen til et flot løbsarrangement i Nykøbing Falster, udtaler Vagn Petersen.

Alle planerne for årets løb er i stedet blevet skubbet frem til næste år. Derfor afholdes TV2 ØST Løbet 2021 i Nykøbing Falster på de allerede offentliggjorte ruter.

Ses til næste år

TV2 ØST har i samarbejde med DGI arrangeret TV2 ØST Løbet siden 2007. Værtsbyen skifter med jævne mellemrum, og derfor er man i Guldborgsund Kommune også glade for, at Nykøbing Falster er værtsby til næste år i stedet. Kommunen har nemlig arbejdet målrettet på at kunne vise Nykøbing Falsters by og natur frem for løberne.  

- Jeg er meget ærgerlig over, at løbet skal aflyses. Vi havde glædet os meget til at afholde TV2 ØST Løbet hos os i Guldborgsund Kommune for første gang. Men situationen taget i betragtning er det selvfølgelig den rigtige beslutning, og så glæder vi os bare til at vise vores flotte hovedby frem i 2021, siger Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune Martin Lohse.

Broløb
Læs også
Optimistiske arrangører - Broløbet Storebælt afholdes efter planen
Broløb
Læs også
Optimistiske arrangører - Broløbet Storebælt afholdes efter planen

DGI står klar

Alle tilmeldte har i dag modtaget en mail omkring aflysningen af løbet samt informationer vedrørende tilbagebetaling af deltagergebyret. Det drejer sig som de 618 løbere, der indtil videre har nået at tilmelde sig løbet.

- Vi er klar til at hjælpe deltagerne med at få refunderet deltagergebyr og andre spørgsmål, der måtte opstå i kølvandet. Det er brandærgerligt at måtte aflyse eventen, hvor de lokale løbeklubber havde lavet nogle fantastiske ruter. Heldigvis kan vi bruge dem igen næste år, så vi lige nu kan bidrage til, at coronavirus kommer under kontrol, siger Lasse Russotti, der er projektleder i DGI Midt- og Vestsjælland.

Vil du med næste år?

TV2 ØST Løbet er et motionsløb for alle – både store og små, trænede og nybegyndere. Man kan vælge at løbe en halvmarathon eller løbe en mindre distance på enten to, fem eller ti kilometer. Vil eller kan man ikke løbe, er der også mulighed for at gå ruterne.

TV2 ØST Løbet vender tilbage søndag den 2. maj 2021 i Nykøbing Falster. Det er allerede nu muligt at tilmelde sig næste års løb på TV2 ØST’s hjemmeside. Det koster 175 kroner at deltage - dog kun 75 kroner for børn til og med 12 år.