Optimistiske arrangører - Broløbet Storebælt afholdes efter planen

Broløbet Storebælt melder, at de foreløbigt holder fast i planen om løb på Storebæltsbroen i juni. Andre arrangører holder også fast i deres planer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du er en af de mange, der har sikret dig billet til Broløbet 2020, kan du foreløbig ånde lettet op.

quote Beslutter vi at flytte løbet, kan vi allerede nu melde ud, at det så i stedet er planen at afholde Broløbet Storebælt lørdag den 19. september 2020

Broløbet Storebælt

Broløbet Storebælt skriver nemlig i en pressemeddelelse torsdag, at de indtil videre holder fast i planen om at sende op mod 15.000 løbere over broen lørdag den 20. juni.

- Vores håb er fortsat, at resultaterne af hele Danmarks indsats mod Covid-19 gør, at det igen vil være forsvarligt at samles til den tid. Vi følger selvfølgelig myndighedernes krav og henstillinger i alle henseender, men indtil videre håber vi altså fortsat på, at det vil være muligt at løbe over Storebælt den 20. juni 2020, skriver Broløbet Storebælt i pressemeddelelsen.

Endelig beslutning træffes i april  

Broløbet Storebælt oplyser i pressemeddelelsen, at de følger situationen i Danmark nøje, og at de derfor træffer en endelig beslutning den 20. april 2020. Her vil det blive meldt ud, hvorvidt løbet gennemføres som planlagt, aflyses eller flyttes til en ny dato.

- Beslutter vi at flytte løbet, kan vi allerede nu melde ud, at det så i stedet er planen at afholde Broløbet Storebælt lørdag den 19. september 2020. Såfremt det bliver relevant, håber vi, at alle bakker op om den nye dato, så vi sammen kan besejre Storebælt på bagkant af denne alvorlige situation, skriver de.

Indtil videre er arrangørerne dog optimistiske og forventer, at alle deltagere kan snøre løbeskoene og krydse Storebælt i juni.

Andre arrangører holder også fast i planer

Flere andre arrangører i regionen holder foreløbigt også fast i deres planer for arrangementer i løbet af sommeren. Det gælder eksempelvis Vordingborg Festuge, Ringsted Festival, Vig Festival og Sørby Marked.

- Vores arrangement ligger på et tidspunkt, hvor situationen forhåbentlig ser meget anderledes ud end nu, og derfor planlægger vi fortsat at afholde årets festuge i uge 28 fra den 6. til 11. juli 2020.
Vi følger naturligvis de retningslinjer, der vil være på det pågældende tidspunkt, og har som altid fokus på vore gæsters sikkerhed, skriver Vordingborg Festuge på deres hjemmeside.

Samme melding kommer fra Ringsted Festival, der efter planen skal afholdes fra den 30. juli til den 1. august 2020. Arrangøren skriver på festivalens hjemmeside, at de arbejder videre med planlægningen af festivalen, men at de holder en pause med at offentliggøre underholdning og nye tiltag.

- Det er vores vurdering, at jeres tanker er andre steder i disse tider, så vi vil hellere vende stærkt tilbage, når situationen lysner igen. Pas godt på hinanden. Hold sammen og hold afstand, skriver Ringsted Festival.

Kandis Festen aflyses

Sørby Marked bliver, som det ser ud nu, også afviklet normalt – dog med aflysning af Kandis Festen.

quote Jeg håber det. Er det ikke bare det, vi alle sammen gør?

Ole Larsen, formand for Vig Festival

- Efter nogle heftige uger hvor Kandis, SIF's Venner samt Covid-19 har været vendt i forhold til kontraktlig betaling, risici osv., er vi nået til enighed om, at Kandis festen 2020 er aflyst. Der vil nu pågå et arbejde med at refundere alle billetterne med mere, skriver Sørby Marked på deres hjemmeside.

Ifølge Laila Kristensen fra Sørby Marked vil de på et bestyrelsesmøde i næste uge igen drøfte, om de holder fast i at afholde festivalen fra den 29. maj til den 1. juni.

Vig Festival håber på gennemførelse

Vig Festival skal efter planen afholdes fra den 9. til 11. juli 2020. Festivalen har endnu ikke meldt noget officielt ud på deres hjemmeside, men formand Ole Larsen oplyser til TV2 ØST, at de stadig håber, at festivalen kan gennemføres.

- Vi håber, at vi skal og kan afholde festival til den tid. Men det er en meget anderledes situation i forhold til leverandører, hvor vi skal have styr på, om de nu også kan levere det, vi har aftalt, siger formand Ole Larsen.

Tror du, I kan afholde festivalen normalt?

- Jeg håber det. Er det ikke bare det, vi alle sammen gør?