Svømmehaller og fitnesscentre kan åbne fra mandag

Der vil inden mandag komme retningslinjer for, hvordan man kan dyrke idræt indendørs, siger kulturminister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni.

Det oplyser Kulturministeriet.

Dermed bliver disse områder en del af genåbningens fase 3.

Partierne havde ellers indtil nu aftalt, det først skulle være muligt fra begyndelsen af august, når genåbningens fase 4 indledes.

quote Heldigvis er vi nu et sted, hvor smittefaren er så meget under kontrol, at vi kan give lov til at åbne

Joy Mogensen (S), kulturminister

Kulturminister Joy Mogensen (S) er glad for, at det nu bliver muligt at åbne for al indendørs idræt på én gang.

- Jeg er rigtig glad for, at alle Folketingets partier er enige om at åbne på denne her måde, hvor det ikke bliver et spørgsmål om den ene eller anden organisationsform.

- Der er rigtig mange, som har savnet vores idræts- og foreningsliv. Heldigvis er vi nu et sted, hvor smittefaren er så meget under kontrol, at vi kan give lov til at åbne, siger hun.

VIDEO: Under coronakrisen har flere fitnesscentre tænkt kreativt for at kunne tilbyde deres kunder motion. I Dianalund kunne man for eksempel få lov til at træne udenfor i små grupper.

 

Fortrøstningsfuld over sikkerheden

Af aftalen fremgår det, at "indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning" skal kunne åbne.

Alle indendørs træningsfaciliteter har været lukket siden marts, hvor dele af samfundet lukkede ned som konsekvens af coronaudbruddet.

Selv om genåbningen nu sker to måneder tidligere end planlagt, er Joy Mogensen fortrøstningsfuld over for, at det vil ske på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.

- Det er klart, at vi vil følge det her nøje. I alle genåbningsaftalerne ligger der en præmis om, at hvis smittetrykket øges, og man kan henvise til det her, er der mulighed for at rulle det tilbage, siger hun.

Læs også
Fitnesscentre skal fortsat holde lukket: - Det kan simpelthen ikke være rigtigt
Læs også
Fitnesscentre skal fortsat holde lukket: - Det kan simpelthen ikke være rigtigt

Dermed bliver det heller ikke uden retningslinjer, at borgere igen kan begynde at spille badminton, dyrke yoga eller tage en tur i svømmehallen.

Der vil "snarest muligt" komme retningslinjer, som skal sikre, at der holdes afstand, og at der opretholdes en god håndhygiejne, fortæller kulturministeren.

Hun siger, at der lige nu "knokles" for at få gjort dem færdige til mandag, hvor fase 3 begynder.


Nyhedsoverblik