Fitnesscentre skal fortsat holde lukket: - Det kan simpelthen ikke være rigtigt

Først i starten af august kan blandt andet fitnesscentre, diskoteker og universiteter åbne op igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du savner en tur på løbebåndet eller motionscyklen i det lokale fitnesscenter, så skal du væbne dig med tålmodighed.

For i en aftale, der blev indgået blandt Folketingets partier fredag, fremgår det, at blandt andet fitnesscentre, svømmehaller, universiteter, diskoteker og spillesteder først bliver en del af fase 4 af genåbningen af Danmark, som ventes at ske i starten af august.

quote Hvis ikke jeg holder mig i gang, så falder ryggen helt sammen

Lisa Sillassen,Gislinge

- Jeg er meget træt af beslutningen. Som ejere af centrene er vi meget trætte, men vores personale er også trætte af det her, siger Morten Veje, indehaver af Go2Fitness i Holbæk.

Fitnesscentret havde håbet på at kunne åbne tidligere og har faktisk allerede gjort klar med afstandsklistermærker og håndsprit i lange baner.

Derfor blev meldingen om den fortsatte nedlukning frem til august mildest talt modtaget med nedslående mine.

- At se frem til, det varer så lang tid, er økonomisk hårdt, og det er synd for vores dejlige medlemmer, at de ikke kan komme tilbage, siger Jens Gottschalk, medindehaver Go2Fitness.

Rammer folk med rygproblemer

Det gælder blandt andet dem med rygproblemer.

- Jeg tænkte, det er bare løgn. Det kan simpelthen ikke være rigtigt.

- Hvis ikke jeg holder mig i gang, så falder ryggen helt sammen, når man har ondt i ryggen, og det er lang tid at gå uden træning. Nu er der gået to måneder og med udsigten til, at der skal gå yderligere tre måneder, det er næsten ikke til at bære, siger Lisa Sillassen fra Gislinge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lisa Sillassen fra Gislinge.
Lisa Sillassen fra Gislinge. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Nedlukningen rammer også medlemmerne fra det lokale Team Rynkeby-hold, der plejer er træne på fitnesscentrets motionscykler forud for cykelturen til Paris, som skulle have været afviklet fra den 4. til den 11. juli i år.

Turen er dog blevet aflyst på grund af den verserende coronapandemi og frygten for smittespredning, men alligevel vil cyklisterne gerne holde formen ved lige.

- For os betyder det så utrolig meget, at vi kan komme ind. Vi skal sidde på en cykel i rigtig mange kilometer, og vi har så meget behov for at komme ind og få styrket vores coremuskler og få lavet noget styrketræning, så vi kan komme i form, siger Tina Bjerregaard fra Team Rynkeby.

Spritkanon sprøjter ud over maskinerne

Ejerne af Go2Fitness forstår ikke, hvorfor fitnesscentrene skal holde lukket. For mulighederne for at minimere risikoen for smitte er mange.

De har blandt andet indrettet centrene med gule og sorte afmærkningsbånd, som kan lede brugerne af fitnesscentrene i ensrettede baner rundt mellem motionscykler og løbebånd uden at komme for tæt på hinanden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Go2Fitness har ti centre rundt omkring i landet og 270 medarbejdere.
Go2Fitness har ti centre rundt omkring i landet og 270 medarbejdere. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Samtidig kan hver anden træningsmaskine ifølge ejerne tages ud af brug og dermed minimere smitterisikoen.

- Ud over vi har alle de her afspritningsmaskiner, så har vi også en spritkanon, som kan sprøjte ud over det hele. Den skyder 25 til 30 meter, forklarer Jens Gottschalk.

Desuden har Go2Fitness sin egen app, hvilket gør det muligt for fitnesscenteret at styre, hvor mange der kommer ind ad gangen.

- Man kan simpelthen styre det fra time til time, siger Jens Gottschalk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tina Bjerregaard fra Team Rynkeby.
Tina Bjerregaard fra Team Rynkeby. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Men det er ikke kun spritkanon og kontrol over antallet af gæster, som fitnesscentret har iværksat for at få lov til at genåbne allerede nu.

- Vi har valgt at lukke vores baderum, fordi det er der, hvor man måske kommer for tæt på hinanden. Så hvis man nu kunne åbne op, så kommer man omklædt, og man kommer også hjem uden at have været i bad her, siger han.

Indehaver får selv kemoterapi

Faktisk får Jens Gottschalk selv kemoterapi og har nedsat immunforsvar, men han er tryg ved at genåbne centret for svedende gæster.

- Jeg ville være mere tryg ved at være i et fitnesscenter, hvis der er de tiltag, som vi har tænkt, end jeg ville ved at være ude at handle, siger Jens Gottschalk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jens Gottschalk, medindehaver af Go2Fitness i Holbæk.
Jens Gottschalk, medindehaver af Go2Fitness i Holbæk. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Og det er medindehaverne af fitnesscentret ikke ene om.

- Jeg ville være meget tryg ved de foranstaltninger, som de er i gang med at lave nu. Klart. Det ville jeg ikke være spor i tvivl om at benytte mig af, siger Tina Bjerregaard fra Team Rynkeby.

Genåbning
Læs også
Næste fase af genåbning er på plads - forsamlingsforbud hæves i juni
Genåbning
Læs også
Næste fase af genåbning er på plads - forsamlingsforbud hæves i juni

Derfor har Jens Gottschalk og Morten Veje nu en klar opfordring til de politikere, der sætter dato på åbningerne.

- Kom ud og se, hvordan det egentlig fungerer. Det kunne også være, at man skulle lave en testperiode – og det vil vi gerne være med til, for så kan vi se, hvor mange bakterier der ligger rundt omkring, siger Jens Gottschalk.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) eller sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff (S).


Nyhedsoverblik