Sommeren er over os - og du kan sagtens bade uden frygt for coronasmitte

Alt tyder på, at coronavirus ikke smitter gennem badevand, så man kan sagtens tage en dukkert i sommervarmen, så længe man holder afstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndagen har taget det helt gode sommervejr med sig, og det kan indbyde til en dukkert ved stranden.

Men hvordan skal man forholde sig til risikoen for coronasmitte, hvis man gerne vil tage sig en svømmetur?

quote Det er højst usandsynligt, at man kan blive smittet gennem vandet

Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi, Københavns Universitet

Spørger man virolog Allan Randrup Thomsen, så kan man være ganske rolig.

- Coronavirussen vil blive fortyndet, hvis man bader i havet eller søer, så det er højst usandsynligt, at man kan blive smittet gennem vandet, og sollyset vil ligeledes medvirke til at inaktivere virus på overflader, siger han i en pressemeddelelse udsendt af TrygFonden.

- Jeg vil derfor mene, at man, hvis man i øvrigt følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, sagtens kan sætte kursen mod en badestrand og hoppe i vandet uden forøget risiko for coronasmitte.

Opfordrer til god afstand

Den 26. juni sætter TrygFondens livreddere sig til rette i 34 livreddertårne landet over, og hos deres afdeling for kystlivredning har de forberedt sig på en sommer, hvor de fleste vil holde ferie i Danmark.

- Vi glæder os utrolig meget til at møde alle de badeglade børn og voksne på de strande og havnebade, hvor vi er til stede her til sommer. Vores livreddere står klar til at passe på dem alle og opfordrer som altid til, at man på strandene bader mellem flagene, siger kystlivredningschef Anders Myrhøj.

Her er livreddertårnene placeret i vores område:

Livredderne vil derudover også opfordrer til, at man overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer om god afstand og hyppig brug af håndsprit.

- Vores livreddere vil opfordre til, at man efter endt badetur spreder sig lidt ud på stranden eller det bagvedliggende område, så alle badegæster kan få en god og tryg tur til vandet uden bekymringer for smittefare, siger Anders Myrhøj.

Trygfonden har i alt 37 livreddertårne i Danmark. Tre af dem, placeret i Aarhus og København, åbnede allerede mandag den 8. juni.

TrygFonden Kystlivredning opfordrer alle badegæster til at holde sig løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger i forhold til forebyggelse af coronasmitte, at respektere de regler og anbefalinger, der måtte være, samt at lytte til de opfordringer, som kystlivredderne måtte komme med i forhold til badesikkerhed og det at skabe en god og tryg oplevelse for alle ved vandet.