Revykonge lettet over at få hjælp - men vi ved stadigvæk ikke om vi må spille

Det er en lettet revydirketør dagen derpå, efter folketinget er blevet enige om at oprette en nødpulje til revyerne. Men han mangler en klar melding.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hjælp os, hjælp os, hjælp os!

Sådan har det lydt de seneste dage fra landets sommerrevyer - ikke mindst fra Nykøbing Falster Revyen.

Nu er hjælpen nær. Lørdag aften besluttede et enigt folketing at oprette en nødpulje, der kan hjælpe kulturinstitutioner under coronakrisen. Aftalen indebærer, at arrangører af koncerter, kræmmermarkeder og revyer kan få dækket 80 procent af deres omsætning.

quote Vi bliver simpelthen nødt til at have en helt klar melding om, hvorvidt vi må spille eller ej

Mickey Press,  direktør for Nykøbing Falster Revyen

- Det er klart, at vi er da glade for, at der nu er kommet den håndsrækning, som alle revyer i Danmark har råbt på i fem-seks uger. Hjælp os, hjælp os, hjælp os. Den er kommet nu. Det er dejligt, siger Mickey Press, direktør for Nykøbing Falster Revyen.

Savner klar melding: Må vi spille?

Selvom revyfolket er lettet over endelig at få en håndsrækning, har de stadig et brændende ønske:

- Vi bliver simpelthen nødt til at have en helt klar melding om, hvorvidt vi må spille eller ej, for det er Nykøbing f. Revyen og alle andre sommerrevyer i tvivl om, siger revydirektør Mickey Press.

- Når vi ikke har smilet helt oppe til ørerne, så er det fordi, at vi faktisk ikke ved, om vi kan og må spille i 2020. Det kan vi ikke blive klog på, for der er ikke et påbud, der siger, vi ikke må spille, men der er heller ikke nogen, der siger, vi må spille.

 - Kulturminister Joy Mogensen sagde på nationalt tv lørdag aften, at ’nu har vi lagt et sikkerhedsnet under de danske revyer, så de kan komme stærkt tilbage i 2021’. Det hører jeg jo som, at vi ikke må spille, men vi ved det faktisk ikke.

Revydirektøren håber snart, at de får klar besked på, hvad de må:

- Jeg håber på, at meldingen kommer rigtig hurtigt, for vi har brug for en melding.

Alle revyer styrtede mod konkurs

Den økonomiske redningspakke, som revyerne kan få andel i, falder på et tørt sted. Oven i, at holdet bag revyen ikke ved, om de overhovedet kommer til at tage imod en eneste gæst i år, så har coronaepidemien medført, at kun halvdelen af årets revybilletter er solgt.

quote Alle revyer inklusiv Nykøbing har styrtet mod en konkurs

Mickey Press,  direktør for Nykøbing Falster Revyen

- Alle revyer inklusiv Nykøbing Falster Revyen har styrtet mod en konkurs. Det kan jeg ligeså godt afsløre, at sådan er det. Men det gør vi ikke nu. Vi er blevet hjulpet, og vi er supeglade, for så vidt jeg ved, er der nu ikke nogen revyer, der kommer til at gå konkurs. Det bliver stramt - vi får ikke overskud, pyt være med det. Vi klarer os igennem krisen, og det har været allervigtigst for os alle sammen, siger Mickey Press.

Ældgammel tradition

Ifølge revydirektøren er det vigtigt, at kulturminister Joy Mogensen har haft revyerne i tankerne, så de også kunne få glæde af hjælpepakkerne.

- Revyerne er en gammel, gammel tradition. Det er 170 års tradition - vi har omkring 300.000 gæster hvert år. Det kan vi altså ikke bare feje hen til højre. Nykøbing F. Revy er blevet spillet siden 1912, siger Mickey Press.

- Én ting er, at revyerne overlever, men hvis vi ikke fik den hjælp, ville vi også se en masse restauranter, hoteller og detailhandelsbutikker i de enkelte revyer lukke, fordi vi akkumulere så meget ud til byen, når der kommer revyer.